Keresés:
Események
«2018. október»
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Vendéglátási Intézeti Tanszék

Kutatás

Rövid leírás

Résztvevők

Időtartam

Pályázati forrás

Érlelt bivaly hátszín hőkezelése hidegen sajtolt magolajokban

Az érlelt bivalyhús konyhatechnológiai felhasználását követő fizikai, kémiai és mikrobiológiai jellemzőinek vizsgálata

Lugasi Andrea, Gundel János, Hidvégi Hedvig (BGE, KVIK); Cserhalmi Zsuzsanna NAIK ÉKI

2017.01.09.-03.06.

EMMI-26130-2/2013/TUDPOL

Fenntartható és egészséges táplálkozás

Választ keresünk arra, hogyan építhető be a fenntarthatóság alapelvei közé az egészséges táplálkozás.

Lugasi Andrea (BGE, KVIK); Papp Andrea Judit, PhD hallgató, Debreceni Egyetem

2018-2021

"Fenntartható vendéglátás" Kari Kiválósági Központ

A csonthéjas és vadcsonthéjas gyümölcsökből készült párlatok vizsgálata

A minőségi pálinkák iránt megnövekedett a kereslet. A csonthéjas és vadcsonthéjas gyümölcsökből készült pálinkák minőségének a javítása, célként jelent meg. A gyümölcsök metilalkohol, antioxidáns kapacitás tartalom összefüggésének vizsgálata, pálinkafőzési technológiájának és érzékszervi vizsgálatokra gyakorolt hatásának elemzése befolyásolhatja a pálinkaminőségét.

Dr. Lugasi Andrea, Dr. Lenkovics Beatrix, Dr. Fekete-Frojimovics Zsófia, Farkas Veronika (BGE, KVIK); Pavlicsek Csaba, szakoktató, pálinkamester, Szamos Mátyás Szakközépiskola, a BGE üzleti szakoktató szak hallgatója

2017. szeptember - 2019. március

BGE Kutatási Alap, 2017-2019

Fenntarthatóság a hazai vendéglátó vállalkozások üzleti stratégiájában

A kutatás során arra keressük a választ, hogy a fenntarthatóság környezeti szempontjai hogyan jelennek meg a hazai vendéglátó vállalkozások üzleti stratégiájában? Modellezni kívánjuk az üzleti célok, a fogyasztói perspektíva, a pénzügyi háttér, az üzleti folyamatok és az üzleti fejlődés fenntarthatósággal alkotott viszonyrendszerét. Jelen kutatás fókuszában budapesti üzletek állnak, de hosszú távú cél egy országos vizsgálatra kiterjeszthető módszer kidolgozása.

Debreceni János, Dr. Fekete-Frojimovics Zsófia

2017. szeptember - 2019. június

"Fenntartható vendéglátás" Kari Kiválósági Központ

Mobiltelefonok mikroba vizsgálata a BGE hallgatóinak körében

Nemzetközi szakirodalmi adatok alátámasztják, hogy mobil/okos-telefonjainkon számos patogén mikrobacsoport megtalálható.

Ezért célul tűztük ki a kar hallgatói körében, okos mobiltelefonjaik és kezük szennyezettségének vizsgálatát, azon belül is a fekáliás eredetű baktériumok jelenlétének kimutatását.

Magyarné Dr. Horváth Kinga, Dr. Fekete-Frojimovics Zsófia, Farkas Veronika

2017. szeptember-2018. június

BGE Kutatási Alap

A fenntartható vendéglátás-turizmus etikája és jogi szabályozása

A fenntarthatóság etikai és jogi előmozdítása a vendéglátás-turizmus területén.

Dr. Hámori Antal

2017. 10. 31-től

"Fenntartható vendéglátás" Kari Kiválósági Központ

Élelmiszerpazarlás

Hogyan előzhető meg az élelmiszerpazarlás a vendéglátó- és szállodaipar területén. Jó Gyakorlatok.

Karakasné Dr. Morvay Klára

2017-2019

"Fenntartható vendéglátás" Kari Kiválósági Központ

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM