Keresés:
NYELVVIZSGA-KÖVETELMÉNYEK

Az oklevél megszerzéséhez szükséges nyelvvizsga-követelmények a Tanulmányi és Vizsgaszabályzatban találhatók, ami elérhető a BGE honlapján. (62. §).

A tanulmányaikat 2010 előtt megkezdett hallgatók forduljanak Asztalos Réka tanszékvezető-helyetteshez (asztalos.reka@uni-bge.hu).

A tanulmányaikat 2010-ben vagy 2010 után megkezdett hallgatók nyelvvizsga-követelményei:

andragógia alapképzési szak (BA)

Az alapfokozat megszerzéséhez legalább egy idegen nyelvből államilag elismert középfokú (B2) komplex típusú nyelvvizsga vagy ezzel egyenértékű érettségi bizonyítvány vagy oklevél szükséges.

közösségszervezés szak (BA)

Az alapfokozat megszerzéséhez legalább egy idegen nyelvből államilag elismert középfokú (B2) komplex típusú nyelvvizsga vagy ezzel egyenértékű érettségi bizonyítvány vagy oklevél szükséges.

turizmus-vendéglátás alapképzési szak (BSc)

Az alapfokozat megszerzéséhez legalább két idegen nyelvből államilag elismert középfokú (B2) komplex típusú, a képzési területnek megfelelő szaknyelvi nyelvvizsga –amelyek közül az egyik államilag elismert felsőfokú (C1) komplex típusú általános nyelvvizsgával kiváltható – vagy ezekkel egyenértékű érettségi bizonyítvány vagy oklevélszükséges.

kereskedelem és marketing alapképzési szak (BSc)

Az alapfokozat megszerzéséhez legalább egy idegen nyelvből államilag elismert középfokú (B2) komplex típusú, a képzési területnek megfelelő szaknyelvi vagy államilag elismert felsőfokú (C1) komplex típusú általános nyelvvizsga vagy ezekkel egyenértékű érettségi bizonyítvány vagy oklevél szükséges.

kereskedelem és marketing alapképzési szak angol vagy német nyelven (BSc)

Mivel a diploma ezen a szakon szakmai felsőfokú nyelvvizsgával egyenértékű, nincs további nyelvvizsga-követelmény.

turizmus-vendéglátás felsőoktatási szakképzési szak

A felsőoktatási szakképzésben a szakképzettség megszerzéséhez legalább egy idegen nyelvből államilag elismert középfokú (B2) komplex típusú, a képzési területnek megfelelő szaknyelvi vagy államilag elismert felsőfokú (C1) komplex típusú általános nyelvvizsga vagy ezekkel egyenértékű érettségi bizonyítvány vagy oklevél szükséges.

kereskedelem és marketing felsőoktatási szakképzési szak

Nincs nyelvvizsga-követelmény.

 

Mivel a képzési terület minden szakon a gazdaságtudomány (kivéve andragógia és közösségszervezés), bármilyen államilag elismert gazdasági, üzleti vagy idegenforgalmi nyelvvizsga elfogadható. Az államilag elismert nyelvvizsgákról a Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központ honlapján tájékozódhat.

A nyelvvizsga megszerzésének nincs határideje.

 


Hírek

Hírek

2020. január 26-31.

Alex Salgado kolumbiai séf, közgazdász, gasztrodiplomata előadása a KVIK-en

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM