Keresés:
Események
«2020. november»
HKSzeCsPSzoV
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Pedagógia Tanszék

Hallgatói ügyintézés: e-mail-en keresztül (LENGYEL KATALIN, e-mail: lengyel.katalin@uni-bge.hu), illetve a 06-1/374-6266-os telefonszámon.

 

A Pedagógia Tanszék az egyetemen folyó MA szintű közgazdász tanárképzésért és az üzleti szakoktató, valamint a közösségszervezés alapképzésért (BSC) felelős.

A közgazdász tanárképzésnek két szakképzettségi ága: vendéglátás-idegenforgalmi, valamint kereskedelem és marketing folyik az egyetemen. A tanszék feladata a tanárszakra való felvételi vizsgák megszervezése, a tanárképzés részét képező elméleti és gyakorlati pedagógiai-pszichológiai tárgyak oktatása, az utolsó féléves iskolai tanítási-nevelési gyakorlatok szervezése, irányítása, továbbá záróvizsgák megszervezése, bonyolítása. A közgazdász tanárképzés jelenleg 4 féléves levelező képzési rendszerben folyik. Erre BA vagy MA szintű közgazdász végzettséggel vagy üzleti szakoktató rendelkezők nyerhetnek felvételt. A korábbi évtizedekben főiskolai szintű tanári képesítést már szereztek, képzési ideje: 3 félév.

Az üzleti szakoktató szak képzési ideje levelező tagozatos formában 7 félév. Erre a szakra a kereskedelmi vagy a vendéglátó szakirányban szerzett szakközépiskolai vagy OKJ alapképzettséget szerzett olyan pályázók nyerhetnek felvételt, akik alapképzettségüknek megfelelő legalább 2 éves szakmai gyakorlattal rendelkeznek.

A pedagógusképzéssel párhuzamosan a Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karon a tanszék feladata az alapképzés részét képező magyar és idegen nyelven folyó Turizmus-vendéglátás, valamint a Kereskedelem és marketing alapszakok pszichológia, gazdaságpszichológia, szociológia, tanulásmódszertan és kutatásmódszertan, karrierépítés, üzleti etika, valamint üzleti etikett és protokoll tárgyainak, továbbá a Közösségszervezés BSC alapszak szakmai tárgyainak oktatása.

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM