Keresés:
Események
«2019. február»
HKSzeCsPSzoV
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Vendéglátás Tanszék

A Vendéglátás Tanszék gondozásában, a vendéglátó- és szálloda szakirányon olyan közgazdászok képzése folyik, akik tanulmányaik befejezése után korszerű elméleti, szervezési, gazdálkodási ismeretek birtokában vannak, jártasak a vendéglátás és a szállásadás valamennyi üzleti tevékenységében, az ezzel összefüggő folyamatok szervezésében és irányításában. A képzés szakmenedzser, BA és MA szinten, magyar és angol nyelven, nappali, távoktatási és levelező formában történik. A tanszék munkatársai a tanárképzés különböző formáiban is részt vesznek.

A hallgatóknak a képzés során meg kell szerezniük a vállalkozással kapcsolatos ismereteket, a termelési-technológiai feladatokban való eligazodáshoz és ezek megoldásához szükséges komplex látásmódot, valamint a vendégek igényeit mindig szem előtt tartó problémamegoldó és kommunikációs készséget.

Az akkreditált iskolai rendszerű felsőfokú szakképzésben résztvevő nappali tagozatos szakmenedzser hallgatók valamennyi képzésünkön (a franchise partner iskolákban is), a negyedik félévben, 360 munkaóra kötelező szakmai gyakorlatot teljesítenek, melyről írásbeli beszámolót készítenek.

Az alapképzésben, a vendéglátó- és szálloda szakirányt (választható a II. félévben) a Vendéglátás Tanszék gondozza.

A főiskolai tanulmányok első három szemeszterében a hallgatók elsősorban általános alapozó tárgyakat (menedzsment alapjai, jog, számítástechnika), gazdasági (közgazdaságtan, pénzügyek, adózás) és módszertani (matematika, statisztika, számvitel) ismereteket hallgatnak. Már a 3. szemesztertől kezdve sor kerül a vendéglátás manuális tevékenységeinek (ételkészítés, felszolgálás) gyakorlatára, illetve a vendéglátó és szálloda szaknak megfelelő szaktárgyak oktatására. A negyedik szemeszter befejezését 240 órás (nyári) szállodai és éttermi gyakorlat követi, majd újabb elméleti tárgyak és projekt jellegű gyakorlatok célozzák a vendéglátó menedzsment ismeretkörének elsajátítását. A jövendő szakembereknek megfelelő elméleti és gyakorlati tudással kell rendelkezniük az élelmezéstudományban, a műszaki, technológiai ismeretek területén is. A tanulmányokat, a 7. félévben, 720 órás belföldi vagy külföldi vállalatoknál eltöltendő menedzserasszisztensi gyakorlat zárja, melynek során a hallgatók elkészítik szakdolgozatukat is.

A szak sikeres elvégzése után a hallgatók "Közgazdász a vendéglátó és szálloda alapszakon" megnevezésű oklevelet kapnak.

Ugyancsak a Vendéglátás Tanszék gondozza a turizmus menedzsment mesterszakon az F&B szakirányt választó hallgatók oktatását. A második évfolyamon választható szakirány szintén szakdolgozat írásával zárul, és a sikeres végzést "Okleveles közgazdász turizmus-menedzsment szakon" megnevezésű oklevél igazolja.

Tudományos munkájában a Vendéglátás Tanszék részben a tananyaghoz kapcsolódó élelmianyag-ismereti, táplálkozástudományi feladatokat old meg, melyek kutatási eredményeiről folyamatosan publikál, másfelől rendszeresen végez a szakmához kötődő üzleti, gazdálkodási jellegű elemző és tanácsadó tevékenységet. Az ilyen jellegű munkákba, részben a szakkollégiumi szervezeten keresztül, részben pedig közvetlenül bevonja hallgatókat.

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM