Keresés:
Események
«2020. november»
HKSzeCsPSzoV
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

38. Nemzetközi Gundel Károly Nemzetközi Ifjúsági Gasztronómiai verseny
2018.03.23

 

 

A BGE csapata idén is megmérette magát a Gundel Károly Szakképző Iskola szervezésében, 38. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Ifjúsági Gasztronómiai Versenyen. Az egyetemet a karról 4 versenyző képviselte: Zsiga Kornélia a cukrász szakmában, Császár Attila a pincér szakmában, Pacsai Martin és Somogyvári Benjámin pedig a szakács szakmában. A verseny témája ebben az évben a kisüzemi sörfőzés és a gasztronómia kapcsolata köré épült. A kötelezően felhasznált anyagok közé tartozott a sertéscsülök, a kisüzemi sörök, valamint a sörkészítéshez felhasznált alapanyagok. A résztvevő 11 csapatból 1 külföldi és 10 hazai csapat teljesítményét értékelte a neves szakemberekből álló zsűri. Karunk csapata az összesített pontszámai alapján a 4. helyen végzett, de külön is értékelték az egyes szakmákat, amelyben a pincér versenyzőt 2. hellyel, a szakács versenyzőket pedig 3. hellyel díjazták, cukrászunk a 7. helyen végzett. Ezen kívül a legszervezettebb konyhai munkáért és a témakiírásnak leginkább megfelelő menü és italsorért különdíjjal is jutalmazták a csapat munkáját!

A szakácsok és a cukrász felkészítését Hidvégi Hedvig, a Vendéglátás Intézeti Tanszék oktatója, míg a felszolgáló felkészítését Csulak Gergely, egyetemi óraadó kollégánk segítette. A csapat fő támogatója egyrészt Horvát Bence a Legfelsőbb Beeróság tulajdonosa volt, aki Kisüzemi sörökkel és több dekorációs elemmel is ellátta a csapatot, másrészt az éttermi berendezéseket és eszközöket pedig a La Perle Noire étterem biztosította a verseny idejére   

 

  

Íme a csapat menüje: Hideg előételként Sertés rilettet kínáltak házi langallóval és marinált hagymával, ezt követte egy meleg előétel, ami Sertésszűz volt zöld bundában, gombákkal, árpával és vadas ihletésű mártással.

Főételként konfitált sertéscsülök és sous vide malaccsászár volt zöld variációkkal és sörös jus-vel.