Keresés:
Események
«2020. április»
HKSzeCsPSzoV
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

A 2017-es Bocuse d’Or szakácsversenyen Lyonban a magyar csapat a negyedik helyen végzett.
2017.01.24

24 csapat kerül be a kétévenként megrendezésre kerülő Bocuse d’Or lyoni döntőjébe a kontinentális selejtező versenyek után. A 2017-es verseny volt a 16. az 1987 óta megrendezésre kerülő versenyfolyam során.

A magyar csapat tagjai: Széll Tamás chef versenyző, Szabó Kevin commis, Vomberg Frigyes coach, Hamvas Zoltán elnök (Magyar Bocuse d’Or Akadémia), és zsűritag, valamint Szulló Szabina felkészülést segítő. A versenyfelkészülést segítette kiváló dán chef, Rasmus Kofoed korábbi Bocuse d’Or versenyző, aki a világon egyedülállóan rendelkezik Bocuse d’Or bronz, ezüst és aranyéremmel is.

A magyar csapat negyedik helye és különdíja a húsétel tálra kiemelkedő és történelmi eredmény. Az eddig a legjobb magyar eredményt is Széll Tamás és akkori csapata érte el a 2013-as versenyen, ahol a 10. helyen végeztek. A mostani remek eredmény mögött hatalmas munka áll. Heti hat nap, több hónapos felkészülés, rengeteg munka és minden apró ételelem maximális színvonalon történő kivitelezésének a begyakorlása vezetett a sikerhez. A csapat minden tagja folyamatosan csak a versennyel foglalkozott fizikailag és mentálisan is.

A lyoni versenykonyhában nyújtott teljesítményt óriási élmény volt a helyszínen végigkövetni. Hangtalan, de minden mozdulatot profin végrehajtó munkavégzés jellemezte a magyar csapatot. A legjobb időzítéssel a versenyen csúcsformában teljesítették a feladatokat a csapat tagjai. Széll Tamás és Szabó Kevin élményszerű konyhai munkavégzéssel dolgozott, Vomberg Frigyes karmesterként az időzítéseket betartatva „vezényelt”. Külön öröm és büszkeség, hogy a konyhai munkára legmagasabb pontszámot 340-et kaptak a magyarok holtversenyben Norvégiával és Izlanddal.

A versenyen 5 óra 35 perc alatt kellett 14 vegán ételvariációt tartalmazó tányért és 14 bresse-i csirkét, homárt és megfelelő köreteket, mártásokat tartalmazó tálat elkészíteni és kitálalni.

A versenyt az USA nyerte 1644 ponttal. Második lett Norvégia 1600 ponttal, harmadik lett Izland 1581 ponttal, míg Magyarország végzett a negyedik helyen 1565 ponttal. A francia csapat három ponttal tőlünk lemaradva 1562 ponttal az ötödik helyen végzett.

Hatalmas gratuláció a magyar csapatnak!

Dr. Sándor Dénes


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM