Keresés:
Események
«2020. november»
HKSzeCsPSzoV
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

A BGE csapata sikeresen szerepelt a Gundel Károly Szakképző Iskola szervezésében megrendezett Nemzetközi Ifjúsági Gasztronómiai Versenyen.
2017.04.18

A BGE csapata sikeresen szerepelt a Gundel Károly Szakképző Iskola szervezésében idén, a 37. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Ifjúsági Gasztronómiai Versenyen. Az egyetemet a KVI Karról 4 versenyző képviselte, név szerint: Ramocsai Barbara és Csukás Norbert (szakácsok), Keresztes Vanessza (cukrász) és Ring Kevin (pincér). A verseny idei témája az egészséges táplálkozás és életmód köré épült. A résztvevő 10 csapatból 4 külföldi és 6 hazai csapat teljesítményét értékelte a neves szakemberekből álló zsűri. Karunk csapata II. kategóriában végzett, így ezüstéremmel díjazták eredményes munkájukat. Ezen kívül a csapat szórólapját ötletessége miatt külön díjjal is jutalmazták.

A versenycsapat témáját az ázsiai ízek és dizájn ihlette, így a menüsoruk is ezt az irányt követte, amely a következő volt:

Hideg előételként Sushi variációkat kínáltak konfitált tanyasi csirkemellel, friss uborkasalátával és mangó chutney-val, ezt követte egy édesburgonya krémleves pikáns csirkemájjal töltött dim summal, sütőtök gyöngyökkel, gránátalmával és tökmagolajjal.

A csapat főétele Sous vide tanyasi csirkecomb volt bőrével készített morzsával, mandulatejes humusszal és marinált bébizöldségekkel.

 

Befejező fogásként egy bűnmentes csokoládé desszertet készítettek málnazselével, avokádó sorbettel és vaníliás céklahabbal. A versenycsapatok bemutatása a Zila Kávéházban ünnepélyes keretek között történt, ezt követően este 10 órától a cukrászok elkezdték a kisorsolt helyeken munkájukat. Hajnali 4 órára már tálalniuk kellett a tányérdesszerteket és egy dísztortát, amelyeket a zsűri a kóstolás után részletesen ki is értékelt.

A szakácsok reggel 7 órától foglalhatták el helyüket és miután a technikai zsűri ellenőrizte a csapatok által hozott alapanyagokat, megkezdődött a szakácsok munkája is. Öt óra állt rendelkezésükre, hogy elkészítsenek 3 különböző fogásból egyenként 18 adag ételt. Az idei év fő alapanyaga a tanyasi csirke volt, amelynek mindhárom fogásban szerepelnie kellett, ezen kívül az előre kiadott részletes anyagban szereplő nyersanyagok közül ételenként hármat kötelezően fel kellett használniuk.

A szakácsokkal egyidőben megkezdődött a pincérek versenye is, amely egy díszasztal megterítéséből, valamint élőmunkából állt. Az élő munka feladat a vendég előtti saláta készítés volt, amely során a versenyzők idegen nyelven kommunikáltak a vendégekkel.

Az ünnepélyes eredményhirdetés a Gundel étterem Erzsébet termében egy színvonalas ebéd keretében zajlott le.


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM