Keresés:
Események
«2020. november»
HKSzeCsPSzoV
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

A Budapesti Gazdasági Egyetem hallgatói a Chaîne des Rôtisseurs versenyen
2018.06.25

Az idei versenyen ugyan nem állt BGE-s diák a tűzhely mögött, de azért a versenyzők és a zsűri színvonalas munkáját segítő csapatban ott volt két hallgatónk is. Tóth Gábor tanár úr, a Vendéglátás-Intézeti Tanszék oktatója szervezésével létrejött csapatban Mezey Anna és Lovász Dániel képviselték az Egyetemet a rangos eseményen. A hallgatók elmondása szerint nagyon jó versenyt láttak, és rendkívül sokat tanulhattak a résztvevő fiatal, tehetséges szakemberektől.

A „Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs” a világ egyik legrégibb és egyben legkiterjedtebb, nem szakmai alapon szerveződő egyesülete. A nívós közösség 72 országból közel 21 000 tagot tudhat magáénak, akik között ott vannak a világ legnevesebb séfjei és étterem-tulajdonosai is. Magyarország kiemelkedő helyet foglal el a szervezetben, hiszen hazánkban több mint száz olyan vendéglátóegységgel találkozhatunk, aki tagja ennek a közösségnek.

A METRO Gasztroakadémiáján ötödik alkalommal rendezhették meg a rangos nemzetközi szakácsverseny, a Chaine des Rotisseurs előválogatóját. A megmérettetésen az áruházlánc saját versenyzőt is indított, a hazai Bocuse döntőn a legjobb commis díját elnyerő Friderika Spekova személyében. Rajta kívül még tizenegyen szálltak ringbe azért, hogy hazánkat képviselhessék a világbajnokságon.

 A Chaîne-elnökség a Metro áruházban mindig megtalálható alapanyagokból idén a borjúkarajt, a tigrisrákot, a pakcsojt, a friss málnát, a fürjtojást és egy 70 százalékos étcsokoládét választották, amelyeket az áruházlánc áruválasztékából kaptak meg a versenyzők.

A fiatal séfeknek összesen három óra állt a rendelkezésükre, hogy egy háromfogásos ételsort elkészítsenek. Friderika Spekova felkészülésének szakmai segítői Volenter István (67 étterem) és Sárközi Ákos (Borkonyha) séfek voltak. A 3 fős konyhai, valamint a 9 fős kóstoló zsűri idén is a Chaîne-házakból érkező, a magyar gasztronómiai életben meghatározó szerepet betöltő szakemberekből állt össze, köztük volt a tavalyi nyertes, Pereszlényi Alexandra (Gundel étterem) is.


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM