Keresés:
Események
«2020. szeptember»
HKSzeCsPSzoV
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

A Budapesti Gazdasági Egyetem hallgatói az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon.
2019.09.30

Az idén is nagy sikerrel rendezték meg az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítást, ahol a magyar gasztronómia is kiemelkedő szerepet kapott. A 2019.09.27-i konferencián a jóminőségű magyar vad és a hal alapanyag került terítékre, úgy előállítói, mint felhasználói, sőt élelmiszerbiztonsági szempontból is. A konferenciát egy kerekasztal beszélgetés zárta le, ahol lehetett kérdezni az előadókat, közeledhettek egymáshoz a felhasználói, előállítói tapasztalatok. Hogy ne csak beszélgessenek róla, a konferencia záró akkordjaként a vendégek Széll Tamás által elkészített nagyszerű hal, és vadételeket kóstolhattak, amit Tóth Gábor tanár úr vezetésével, a BGE hallgatói prezentáltak az érdeklődő közönségnek.


Később a délutáni órák folyamán a hallgatók együtt főzhettek Michelin csillagos séfekkel. Széll Tamás, és Veres István a friss csillagos Stand étterem és a Bábel étterem séfjei, valamint Ádám Csaba, az Olimpia étterem séfje mutatta be a hal-és vad témájú tányérjait. A látványfőzés során a séfek gyönyörűen tálalt produktumait a diákok a nagyközönség részére szolgálták fel a megfelelő italok kíséretében,mindeközben maguk is megkóstolhatták a finom falatokat. Megismerkedhettek a műsor két házigazdájával, Kovács Lázárral és Jókuti András Világevővel is, akik nagyon jó hangulatot varázsoltak a helyszínre.

A diákok nagyon pozitívan értékelték a napot, és kivétel nélkül jelezték, hogy sok ehhez hasonló eseményen szeretnének még részt venni!


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM