Keresés:
Események
«2020. november»
HKSzeCsPSzoV
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

A legjobb pünkösdi étel
2016.03.18

Megvan a legjobb pünkösdi étel receptje!

 

Mint ahogy arról már korábban beszámoltunk, a Matusz-Vad Zrt. (www.matusz-vad.hu) receptversenyt hirdetett vendéglátó és szálloda szakirányos hallgatók részére. A versenyre nevezni lehetett egy, a pünkösdi gasztronómiai szokásokat bemutató, mintegy másfél gépelt oldal terjedelmű cikkel és kettő, saját gyűjtésű pünkösdi étel éttermi megvalósításra alkalmas, 4 személyre szóló receptjével. A verseny része még, hogy versenyzőknek a Matusz-Vad Zrt. által biztosított alapanyagokból a két ételt el kell készíteniük az Oktató Kabinet konyhájában olyan módon, hogy az profi fotózásra alkalmas legyen. A verseny győztese a zsűri véleménye alapján legjobbnak ítélt cikk és receptek, valamint az ünnephez legjobban illeszkedő módon feltálalt és legízletesebb ételek készítője. A zsűri véleménye kialakításkor kiemelt figyelmet szentelt a versenyzők önálló gyűjtőmunkájának.

A megadott határidőre három, jeligés pályamű érkezett: Good Food, Good Karma, Zöld a fű..., Pusztai pünkösd. A benevezett versenyzőknek (Tóth Erika, Varga Nikolett, Varga Péter) március 18-án volt lehetőségük arra, hogy összemérjék kulináris tudásukat. A három versenyző az általa gyűjtött pünkösdi ételreceptek alapján 8-11 óráig kapott lehetőséget a versenyművek elkészítésére, melyeket egy, a Vendéglátás Intézeti Tanszék oktatóiból és a Matusz-Vad Zrt képviselőiből álló öttagú zsűri bírált el, a kreativitás, az előkészítés szakszerűsége, íz, állag és a tálalás szempontjából.

A versenyt szoros küzdelemben végül Tóth Erika II. éves vendéglátó és szálloda szakirányos hallgató nyerte Pünkösdi csipkedett kenyérkalácsával és Mustármagos báránysültjével. Nyereménye egy 2 fő részére szóló 2 éjszakás tartózkodás a győri Hotel Garzonpláza 4 csillagos szállodában. A Matusz-Vad Zrt. további felajánlása, hogy a nyertes által összeállított cikk és az elkészített étel fotója bekerül a cég 12 ezer példányszámban kiadott Panoráma Magazinjának áprilisi számába, mely a cég partnereihez, éttermekhez, szállodákhoz és más vendéglátóegységekhez kerül kiküldésre.

A verseny házigazdái Balog-Siposné Szőcze Anikó és Hidvégi Hedvig tanárnők voltak, a zsűri munkában közreműködött prof. Dr. Gundel János, Dr. Fekete-Frojimovics Zsófia és Csulak Gergely oktatók.

Köszönjük a hallgatók lelkesedését és a Matusz-Vad Zrt. felajánlását.

 

A nyertesnek szívből gratulálunk!

 


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM