Keresés:
Események
«2020. október»
HKSzeCsPSzoV
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

BGE-s hallgatók a Bocuse d’Or magyar elődöntőjén
2019.12.03

Hivatalosan is megkezdődött a Bocuse d’Or versenyszezon, hiszen nemrégiben lezajlott a nagyszabású nemzetközi megmérettetés hazai selejtezője. Így már biztosan lehet tudni, kik versenyeznek a magyar döntőn 2020 februárjában.

A jelölteknek két ételt kellett elkészíteniük, amelyre összesen 3 óra 30 percük volt. A haltéma kötelező elemei a következők voltak: harcsa (hideg vagy meleg előételként), füstölt mangalica szalonna, túró, valamint házitészta. A hústémához legkevesebb három garnírungot és legalább egy mártást kellett készíteni. A húsétel fő témája az egész nyúl volt (fej nélkül), amelyből négy részt lehetett felhasználni (comb, oldalas-hasaalja, karaj és máj), ebből két elemet kötelezően. Kötelező elem volt még minimum egy féle Magyarországon termett gomba, valamint a Törley Chardonnay Brut pezsgője. 

A kóstolózsűriben a következő szakemberek foglaltak helyet: Szulló Szabina, Barna Ádám, Varju Viktor, Pesti István, Bíró Lajos, Vajna Tamás, Harmath Csaba, Segal Viktor, Danó Zoltán és Sárközi Ákos. A konyhai zsűri pedig Lutz Lajos, Nyíri Szása, Volenter István és Wolf András séfekből állt. A Magyar Bocuse d’Or Akadémia büszke rá, hogy bírái között tudhat több olyan séfet is, akik Michelin-csillagos éttermek konyháját vezetik.

Ezúttal nem csak a továbbjutók névsorát hirdették ki, hanem a dobogósok sorrendjét is. A selejtezőn jelentős előnnyel Veres István nyert, második helyen Palágyi Eszter, harmadik helyen pedig Haraszti Zsolt végzett. A verseny történetében először két olyan séf szerepel az első két helyen, aki jelenleg vagy a közelmúltban Michelin-csillagos étterem konyháját vezette. A további három továbbjutó: Csik Gábor, Huszár Tibor és Kelemen Roland.

A BGE hallgatói a konyhán is, és az ételek felszolgálásában is képviseltették magukat Tóth Gábor tanár úr vezetésével. A februári döntő versenyen majd újra dolgozhat a csapat, amit mindenki óriási izgalommal vár.


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM