Keresés:
Események
«2020. november»
HKSzeCsPSzoV
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

BGE-s hallgatók a Chaine des Rotisseurs francia szakácsversenyen
2019.04.30

2019. április 10-én szerdán, a Chaine des Rotisseurs egyesület a  METRO Gasztroakadémián XXIV. alkalommal rendezte meg a „Jeunes Chefs Rôtisseurs” 27 alatti fiatal szakácsok nemzeti válogató versenyét. A verseny sikeres lebonyolítását a Budapesti Gazdasági Egyetem hallgatói segítették  két napon keresztül, Tóth Gábor tanár úr, a Vendéglátás tanszék mesteroktatójának vezetésével.

A versenyen indult: Lendvai Levente (Arany Kaviár étterem), Spekova Friderika (Borkonyha étterem), Weimper Máté (Corinthia Hotel Budapest), Akács István (Gerbeaud Gasztronómia), Danka Szabolcs (Kárpátia étterem), Csillag Richárd (Kistücsök étterem), Dalnoki Bence (Stand étterem), valamint Horváth Sándor (Thermal Hotel Visegrád).

A versenyzőknek az előzetesen kihirdetett mangalica alapanyag felhasználásával, valamint a verseny kezdetén ismertetett meglepetéskosár – un. black box - alapanyagaiból 3 óra alatt, 4 főre kellett egy 3-fogásos menüsort elkészíteniük.

A versenyhez a helyszínen kapott friss alapanyagokat a METRO biztosította, amelyek közül az idei évben a meglepetéskosárból (makréla, cukkini, grapefruit, fehércsokoládé) kellett kötelezően használniuk az ifjú séfeknek az általuk megálmodott fogásokhoz. Emellett természetesen egyéb alapanyagokkal is dolgozhattak, amelyeket a METRO Áruház zöldségosztályán maguk válogathattak össze. A zsűri azt is értékelte, hogy az adott termékek mennyiségével hogyan gazdálkodtak a versenyzők.

Az egyetem hallgatói nagyon sokat tanultak a verseny ideje alatt, és kiváló szakmai kapcsolatok építésére volt lehetőségük a neves szakácsokból álló zsűri tagjaival, és a verseny szervezőivel egyaránt.


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM