Keresés:
Események
«2020. szeptember»
HKSzeCsPSzoV
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Barista a Sommelier Klubban! 2016
2016.03.17

Gyuricza Brigitta barista a „Kávé, mint alapanyag” címmel tartott kóstolóval egybekötött előadást 2016. március 17-én a Vendéglátás Intézeti Tanszék által szervezett Jótékonysági Sommelier Klub harmadik előadásán. A bemutató keretében betekintést nyerhettünk a kávékészítés világába, a résztvevők  a különböző kávéfajtákkal, a betakarítási technológiákkal, a feldolgozással és a kávékészítés folyamatával is megismerkedhettek.

A különböző országokból érkező kávébabok eltérő aromával rendelkeznek, melyet az elkészített kávék alapján magunk is megtapasztalhattuk. Kávékóstolási teszten vehettünk részt, ahol a megfelelő kávéfőzési technika után elfogyaszthattuk a különböző termőterületekről érkező kávékat. Így összesen 5 termőterületről érkező kávét hasonlítottunk össze.

Guatemala termőterületről a lágyabb, édes, kávéktól a testesebb, gazdagabb, csokisabb kávékig kóstolhattunk. Kolumbiából az erősebb csokis aromáktól az édes, gyümölcsös jegyeket hordozó kávét készítettünk. Bolívia tiszta gyümölcsös kávéját, valamint Etiópia savas virágos íz világú kávéit és végül India fűszeres, lágy kávéit bírálhatták a részt vevők.

Ajánljuk szeretettel a kávékészítés művészetét egy barista segítségével minden kávé kedvelőnek!

Az előadássorozat folytatódik, mindenkit szeretettel várunk!

 


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM