Keresés:
Események
«2020. november»
HKSzeCsPSzoV
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Biodiverzitás: egy konferenciáról kétszer 2017.
2017.11.08
Közel 300 résztvevő a Biodiveritás konferencián – „hivatalos” beszámoló

Az MTA „A Magyar Tudomány Ünnepe” rendezvénysorozat keretében a Magyar Természettudományi Társulat és a BGE közös szervezésében, az MTA Környezettudományi Elnöki Bizottsága, az MTA KÖTEB Biodiverzitás Albizottsága és az MTA KÖTEB Élelmiszerbiztonsági Albizottsága közreműködésével nagysikerű konferenciának adott helyszínt az egyetem Markó utcai Aulája 2017. november 8-án. A biodiverzitásról másképp 2.   „Puli, csatak és fuszujka - sokféleség a génektől a pörköltig” című konferencia előadásait több mint 290 résztvevő hallgatta végig, az előadók számos tudományos szervezetet képviseltek, többek között a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemet, a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság Világörökségi Gondnokságát, az MTA Ökológiai Kutatóintézetét, a Szent István Egyetemet, a Pécsi Tudományegyetemet, a gödöllői Szent István Egyetemet és a BGE Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karát (prof. Dr. Gundel János, Dr. Csizmadia László, Dr. Szalók Csilla és Dr. Lugasi Andrea közreműködésével).

 

A konferencia résztvevőit köszöntötte V. Németh Zsolt, környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár (Földművelési Minisztérium), Dr. Németh Tamás, az MTA rendes tagja, osztályelnök, az MTA Környezettudományi Elnöki Bizottság elnöke, valamint prof. Dr. Heidrich Balázs, a Budapesti Gazdasági Egyetem rektora.

Az előadások témája rendkívül változatos volt, azonban mind ugyanazon fő gondolatok - a fenntarthatóság és értékmegőrzés - mentén mutatták be szakterületük legizgalmasabb kérdéseit, legújabb eredményeit.

A vendégek színes ízelítőt kaphattak juhászmesterség rejtelmeiből a Sáfián László juhásszal készített beszélgetés során, az előadások szünetében pedig a Sáfrány József által rendezett Pásztorének című film kötötte le az érdeklődők figyelmét.