Keresés:
Események
«2020. november»
HKSzeCsPSzoV
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Biztonságosan a vendéglátóhelyen is
2018.11.30

Egy gluténérzékenységgel együtt élő személyeknek az otthonon kívüli étkezés rendkívül nagy kihívást jelent, mivel a vendéglátó vállalkozások zöme nincsen tisztában a lisztérzékenység pontos jelentésével. Nem tudják, hogy egy gluténérzékeny ember mely ételeket fogyaszthatja egészségkárosodás nélkül, és mely alapanyagokkal még csak nem is érintkezhet az általa kiválasztott éttermi menüsor. A KVIK Fenntartható Vendéglátás Kiválósági Központ és a Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete többek között e problémák megoldásában kívánt segíteni a 2018. november 30-án megtartott „Biztonságos, Minőségi, Mentes Vendéglátás” című tanácskozással. A rendezvényen a „gluténmentes” vendéglátás nehézségeivel és sikereivel ismerkedhettek meg a résztvevők az egyes témakörök ismert szakértőinek előadásaiból és a vendéglátók eddigi tapasztalataiból. A szervezők azt szeretnék elérni, hogy aki belevág a „mentes” vendéglátásba, az ismerje a vendégek elvárásait és legyen tisztában a szolgáltatók felelősségével. A rendezvényen számos cég is jelen volt, akik gluténmentes termékeket gyártanak, forgalmaznak és ajánlják termékeiket a vendéglátásban és turizmusban érdekelt vállalkozásoknak. A rendezvény különlegessége volt, hogy a szervezők felkérésére két turizmus-vendéglátás szakos hallgató (Györke Stefánia, 2018 nyarán végzett) és Grósz Anett (2019 januárban záróvizsgázik) mutathatta be nagy sikerrel szakdolgozata keretében végzett kutatásainak eredményeit.



Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM