Keresés:
Események
«2020. november»
HKSzeCsPSzoV
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Dr. Ketter László Hagyományőrző Gasztronómiai Verseny forgatókönyve
2018.11.06

Tájékoztatjuk Önöket arról, hogy a Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület (GKRTE) és a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi-, Vendéglátóipari- és Idegenforgalmi Kara (BGE-KVIK) évadzáró, Dr. Ketter László Hagyományőrző Gasztronómiai Versenyét és szakmai konferenciáját 2018. december 04-én (kedden) 8:00 órától Budapesten, a BGE KVIK Oktató Kabinetjében és az intézmény II. emeletén lévő Dr. Ketter Lászlóról elnevezett IV-es számú Előadóteremben (Budapest, V. kerület Alkotmány u. 9-11. szám alatt) rendezi meg.

Benke László olimpiai bajnok mesterszakács szakmai irányításával működő zsűri ebben az évben pulykából készült előételek vagy levesek és főételek, valamint gesztenye felhasználásával készült befejező fogások – minősítését, értékelését, az „Első Magyar Fehérasztal Lovagrend” vándordíjának, illetve a verseny támogatói által felajánlott díjak odaítélését végzi. A legkiválóbb csapat az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend Vándordíját és a verseny fő szponzorának a Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt. különdíját nyeri el.

A szponzorok által felajánlott értékes díjakat a szakmai zsűri értékelését követően a verseny támogatói adják át a díjazottaknak.

A Dr. Ketter László Hagyományőrző Gasztronómiai Verseny ebben az évben a pulykából - lehetőleg nem a pulyka melléből - készült előételek vagy levesek és főételek, valamint gesztenye felhasználásával készült desszertek témakörében, három kategóriában, 3-5 fős csapatok részére kerül meghirdetésre:


     1) hagyományőrzők: civil szervezetek, önkormányzatok, intézmények képviselői   
     2 ) szakemberek: éttermek, vendéglők, szállodák szakemberei
     3) vendéglátóipari szakmunkás-, szakközépiskolai tanulók, főiskolai- és egyetemi hallgatók

A szervezők a fenti kategóriákban várják a versenyzők jelentkezését legkésőbb 2018. október 1-ig a GKRTE 2100 Gödöllő, Patak tér 7. szám alatti posta címén vagy az Egyesület gkrte@vnet.hu e-mail címén.

Kérjük, hogy a versenyre jelentkezők a jelentkezési szándékuk közlésével egyidejűleg csatolják az általuk összeállított levesek és/vagy előételek, főételek és befejező fogások megnevezését, valamint az ételsor elkészítésének rövid leírását, receptúráját és anyaghányadát. A versenyzők maguk gondoskodnak az elkészítendő ételek alapanyagairól. Kérjük a versenyen részt venni kívánó csapatokat, hogy a versenyre 18 adag ételt készítsenek el. Az ételek helyszínre történő szállítását és tálalását saját eszközeik felhasználásával végezzék.

Amennyiben a BGE-KVIK és a GKRTE évadzáró, hagyományőrző gasztronómiai versenyén nem versenyzőként, hanem a rendezvény támogatóiként kívánnak közreműködni, úgy ezen szándékukat a verseny szervezőivel a fentiekben megjelölt posta címen vagy az Egyesület e-mail címén közölni szíveskedjenek a verseny díjazottai részére felajánlandó díj megnevezésének és értékének megjelölésével.

A verseny támogatói az elmúlt évben nagyon értékes díjakat ajánlottak fel, melyekért az Egyesület vezetése ezúton is köszönetet mond!

Bízunk abban, hogy szponzoraink, támogatóink ebben az évben is fontosnak tartják gasztronómiai hagyományaink megőrzését és a színvonalas vendéglátás előtérbe helyezését célzó regionális versenyen résztvevők szakmai tevékenységének elismerését.

Dr. Ketter László hagyományőrző gasztronómiai verseny forgatókönyve:

8:30

A versenyzők a helyszínen – Budapesten, az V. kerület, Alkotmány u. 9-11. BGE-KVIK Oktató Kabinetjének konyhájában – a befejező konyhai műveleteket (melegítés, tálalás) követően tálalják a versenykiírás alapját képező, pulykából készült elő és főételeket, valamint a gesztenye felhasználásával készített desszerteket.

A résztvevő csapatok vezetői illetve képviselői három-három adag levest vagy előételt, főételt és befejező fogást tálalnak fel a szakmai zsűri elé, a további 15 adag étel pedig a büféasztalra a vendégek elé kerül kóstolás céljából.

10:00

A zsűri a versenyre történő nevezés sorrendjében megkezdi az ételsorok minősítését, majd az általa felállított rangsornak megfelelően ítéli oda az „Első Magyar Fehérasztal Lovagrend” vándordíját és a főszponzor Gallicoop Zrt. különdíját, illetve a verseny támogatói által felajánlott díjakat.

13:00

A GKRTE tagjai és meghívott vendégei – a gasztronómiai versennyel egyidejűleg zajló szakmai konferencia befejezését követően – a büféasztalra feltálalt ételek kóstolója során ízlelhetik meg és értékelhetik a szakértő zsűri által korábban már minősített különleges ételsorokat. Az eredményhirdetést megelőzően, illetve a kóstolást követően kerül sor a GKRTE tagjainak és meghívott vendégeinek részvételével a közönségdíj odaítélésére.A zsűri elnöke:


Benke László olimpiai bajnok mesterszakács


A zsűri tagjai:


Gombás András a budapesti Gombás Étterem tulajdonosa, a Magyar Vendéglátók Régiós Szövetségének alapítója

ifj. Gombás András sommelier

Gundel Gábor gasztronómiai szakértő

Károvits Tamás a Magyar Vendéglátók Ipartestületének volt elnöke

Lipták Györgygasztronómiai szakértő

Vörös István Attila a mogyoródi Csíkvölgyi Pipa Csárda üzemeltetője


A zsűri titkárai:


Kiss Brigitta a Budapesti Gazdasági Egyetem hallgatója

Schödl Nóra a Budapesti Gazdasági Egyetem hallgatója