Keresés:
Események
«2020. november»
HKSzeCsPSzoV
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Együttműködés a La Fondation pour la Formation Hôtelière alapítvánnyal 2016
2016.03.09
A La Fondation pour la Formation Hôtelière alapítvánnyal már 16. éve tart a kapcsolat, tagságunk nagyon gyümölcsöző. Az éves tagdíj ellenében évente nyerhetünk saját projektjeinkre (svájci-amerikai) támogatást. Részt vehetünk az évente megrendezésre kerülő konferenciákon, mely zömében a Közép-Kelet Európai országokat integrálja, bővítve ezzel a turizmus-vendéglátást oktató felsőoktatási intézményekkel fennálló kapcsolatainkat.

A La Fondation pour la Formation Hôtelière alapítvánnyal már 16. éve tart a kapcsolat, tagságunk nagyon gyümölcsöző. Az éves tagdíj ellenében évente nyerhetünk saját projektjeinkre (svájci-amerikai) támogatást. Részt vehetünk az évente megrendezésre kerülő konferenciákon, mely zömében a Közép-Kelet Európai országokat integrálja, bővítve ezzel a turizmus-vendéglátást oktató felsőoktatási intézményekkel fennálló kapcsolatainkat.

Ennek keretében 2015-ben egy közös kutatási projekt indult, melyben a KVIK mellett még kilenc Közép-Kelet Európai ország egyeteme vesz részt. Téma: Hospitality and tourism in trasition (Central and Eastern Europe) - A comparative analysis of hospitality and tourism development across FH partner countries int he period of transition  (1990-2015) and the role of FH in hospitality and tourism education development in Central and Eastern Europe. A magyar kutatási anyag Dr. Kovács Miklós (THM), a Live group project BA hallgatói és Karakasné Dr. Morvay Klára részvételével készül. A kézirat várhatóan 2016. május közepére elkészül. A kutatási eredményeket a Szófiai Egyetem fogja össze, összehasonlító elemzésük után pedig egy mintegy 300 oldalas könyvként fog megjelenni 2017-ben.

Az Alapítvány segítségével évente bővíthetjük idegen nyelvi könyveink számát, melyeket térítés mentesen biztosítanak karunknak. Korábbi években nemzetközi adatbázis hozzáférést, folyóirat előfizetést és technikai berendezések beszerzését támogatták. Piaci szimulációs szoftverhez (RevSim) jutottunk a piaci árnál jóval kedvezményesebb áron.

Az Alapítvány segítségével a EuroCHRIE szervezetnek is tagjai vagyunk, a tanszéket Karakasné Dr. Morvay Klára képviseli. E szervezeti tagságunk tette lehetővé, hogy a RedGlobal cég által már második éve meghirdetett EuroCHRIE Challenge elnevezésű nemzetközi versenyen indulhassunk. A megmérettetés lényege, hogy a csapatok egy kedvezőtlen helyzetben lévő virtuális szálloda számára dolgoznak ki fejlesztési stratégiát. Ennek megvalósítása a RedGloball által kifejlesztett Revenue Management szoftver (RevSim) használatával történik.

A KVIK Vendéglátás Intézeti Tanszék 2015-ben és 2016-ban is indított csapatot a EuroCHRIE Career Academy által meghirdetett EuroCHRIE University Challenge versenyen. A verseny angolul, online zajlik több ország részvételével, melyek egymás versenytársai voltak is egyben. A verseny – kihasználva a modern technikai lehetőségeket - telekonferencia keretében zajlik, mely során a versenyzők feladata olyan, a szállodaüzemeltetés és Revenue menedzsment szerteágazó területein menedzsment-döntések kialakítása volt, melyek lehetővé tették a szálloda sikeres működését. A 2015-ös csapat tagjai: Eső Marianna, Csemer Virginia, Országh Norbert és Garadnai György, 2016-ban Fülöp Krisztina, Rácz Katalin, Szemző Rebeka és Horváth Zoltán vendéglátó és szálloda szakirányos hallgatók voltak, a csapatvezető Karakasné Dr. Morvay Klára.

 

A Vendéglátás Intézeti Tanszék és az alapítvány között fennálló jó kapcsolat eredményeként a tanszék két angol nyelvű kurzust szervezett 2016-ban a KVIK-en. A kurzusokat az Alapítvány képviselői, Elizabeth M. Ineson és Chris Mitchell vezették, munkájukat a Vendéglátás Intézeti Tanszék főiskolai docense, Karakasné Dr. Morvay Klára segítette. A szakdolgozatok készítésével és értékelési módjaival foglalkozó, Elizabeth Ineson által koordinált március 9-ei délelőtti szemináriumon elhangzottak a résztvevők – oktatók, óraadók, jövőbeli konzulensek és opponensek – számára hasznos tanácsokat nyújtottak az angol nyelvű szakdolgozatok készítésének irányításához. A Chris Mitchell vezette második kurzus keretében lehetőség nyílt a HOTS szállodai szimulációs program megismerésére. Ennek keretében magyar és külföldi résztvevőkből összeállt nyolc csapat versenyzett azért, hogy saját szállodáját a Balanced Scorecard minden összetevőjében a legjobb pozícióba hozza. A verseny nagyon kiélezett volt és jó hangulatban zajlott. A legjobb teljesítményt a THM MA képzés hallgatóiból álló azeri-vietnámi csapat érte el. A szemináriumokat követően a résztvevők az általuk kitöltött elégedettségmérő kérdőívekben egyértelműen hasznosnak minősítették mindkét kurzust és javasolták, hogy minden évben kerüljön sor hasonló szemináriumok megrendezésére.


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM