Keresés:
Események
«2020. április»
HKSzeCsPSzoV
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Grill Akadémia – Stiller Tamás 2016
2016.02.22

A Vendéglátás Intézeti Tanszék szervezésében február 22-én „Indul a grill szezon” címmel grillezéssel kapcsolatos bemutatóra került sor a kurzusra jelentkezett II. és III. éves vendéglátó és szálloda szakirányos hallgatók részére, a visegrádi Schef Grill Akadémia és a Weber-Stephen Magyarország Kft. közreműködésével. Az ízekért és a technológiáért az egyetem egykori hallgatója, Stiller Tamás séf volt felelős. A másfél órás látványgrillezés alatt felvilágosítást kaphattunk az ideális grillezési módokról, hőfokokról, és egyéb fontos paraméterekről. A kóstolóval egybekötött előadás kitért a helyes technológiai sorrendre, amit mindenképp be kell tartani, ha eredményes grillezést tervezünk. Külön kiemelt téma volt a direkt és indirekt sütési módozatok helyes használata. Érdekességképpen a séf által egyedileg kifejlesztett fűszer családja is bemutatásra került. A kurzus végén kóstolásra is sor került, ahol két különleges ízesítésű kolbászt kóstoltunk. Az egyik római köményes, cayenne borsos, míg a másik zöld kardamommal volt izgalmassá téve. A fő fogás grillezett tarja volt, enyhén szójaszószos füstös páccal, házi sütésű sós bucival és aszalt szilvás, köményes káposztasalátával.

A teljes rendezvényt az előadó szponzorálta.

 


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM