Keresés:
Események
«2020. január»
HKSzeCsPSzoV
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Halhús alapú termékfejlesztések a Vendéglátás Intézeti Tanszéken 2016
2016.03.08

Az Aranyponty Halászati Zrt, felkérésére halhús alapú termékek fejlesztésének első lépesi zajlottak a Vendéglátás Intézeti Tanszéken. Ismert, hogy a hazai halfogyasztás kritikusan alacsony, egészségre gyakorolt rendkívül kedvező hatásai ellenére alig eszünk 3 kg-nál több halat évente. Ezen szeretnének változtatni a cég és tanszék halfogyasztás irányába elkötelezett kutatói. Különböző fűszerezésű, ponty és busa alapú halfasírtok és halchips-ek kerültek kidolgozásra a tanszék oktató, Hidvégi Hedvig, Dr. Sándor Dénes és Balog-Siposné Szőcze Anikó által, melyek közül több, például a citrusos és a magyaros ízesítésű a tanszék oktatói és a cég képviselői mellett a termékfejlesztésben közreműködő II. éves vendéglátó és szálloda szakirányos hallgatók tetszését is elnyerték. A közös kutatáshoz kapcsolódóan 2016. március 8-án látogatást tett a II. éves hallgatók üzemelő gyakorlatán Lévai Ferenc, a cég tulajdonosa és egy színes előadás keretében bemutatta a vállalkozást, annak -haltermelési ágazatán túlmenő - agrár-, turisztikai és gasztronómiai vonatkozásait is, egyben szakmai gyakorlati helyszínt és lehetőséget is felajánlott a hallgatóknak. A halhús alapú termékek fejlesztése a tanszék és a cég együttműködésében folytatódik, a kutatások anyagi forrásaként HOP pályázat kerül benyújtásra.


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM