Keresés:
Események
«2020. január»
HKSzeCsPSzoV
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Ínyenc Klub bemutatkozó rendezvény.
2016.12.09
2016. 12. 09-én az Ínyenc Klub bemutatkozó rendezvényén a BGE KVIK Oktató Kabinetjében az egyetem vezetősége és külső szakemberek vendégeskedtek.

A vendéglátás-szálloda szakirányos hallgatók közül tizenöten úgy gondolták, hogy szeretnének – a kötelező órákon kívül is – többet tanulni és szaktudásukat még jobban fejleszteni. Ezen hallgatók közül kiemelkedik Czompa Fanny, aki 2016-ban bronzérmet nyert a francia Olivier Roellinger, Európa 28 országát mozgósító fenntartható fejlődést célul tűző tengeri halas versenyen, Szűcs Dániel, aki idén már két szakácsversenyen, Skills Hungary és Chaine des Rotisseurs negyedik lett, illetve Ramocsai Barbara, aki megnyerte a Skills Hungary szakácsversenyt és a göteborgi EuroSkills versenyen 496 pontot ért el az elméletileg lehetséges 600 pontból.

A rendezvény étrendje (étel-ital kínálata) és annak megvalósítása, a fogások kifogástalan minősége minden igényt kielégített. Magyar és mediterrán amuse bouche, derített gulyásleves, citrusos óriási laposhal, fokhagymás-petrezselymes garnéla, konfitált kacsacomb, szuvidált kacsamell, flambírozott aszalt szilvás lila párolt káposzta, meggyes-mákos rétes fahéjfagylalttal és flambírozott narancs szerepelt. Az italok közül meg kell említeni a hallgatók által kevert aperitif italokat, a különleges pálinkákat és borokat. A hallgatók munkáját az egyetem oktatói, éttermi és pincér mesterek segítették.

Az est házigazdái: Dr. Sándor Dénes docens, életműdíjas mesterszakács és Tóth Gábor éttermi mester voltak.

A Metro részéről Bősze Ákos, Balogh István Ferenc, az Éttermi Mesterek Klubjának elnöke, Csapody Balázs Kistücsök étterem, Tóth Zsolt és Varga Ferenc mester pincérek szponzorálták a rendezvényt.


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM