Keresés:
Események
«2020. október»
HKSzeCsPSzoV
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Itthon még ritka, pedig nagy szükség volna rá: az osztriga és a homár szakszerű bontása
2019.07.09

Július 9-én egy kiváló workshopnak adott helyt a Budapesti Gazdasági Egyetem Vendéglátóipari Karának tankonyhája és tanétterme. Az ötletgazda és a szervező Tóth Gábor tanár úr volt, akinek régi álma vált valóra azzal, hogy az éttermi szervizt egy kicsit magasabb szintre emelje hazánkban. A téma az osztriga és a homár szakszerű bontása volt, amit itthon csak kevés helyen láthatunk, de a nyugati, főleg a tengerparttal rendelkező országokban sok helyen mindennapos művelet a vendégek asztalánál.

A bemutatót a korlátozott számú közönség számára Tischler Petra tartotta, aki a budaörsi Fishmarket cég operatív vezetője. A rendezvény nem volt teljesen öncélú, hisz igazából bemutató volt a résztvevő diákoknak és oktatóiknak egy olyan verseny nyitányaként, amelyet a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kara a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestülete közös szervezésében fog megrendezni az Egyetem fennállásának 50. évfordulója alkalmából.

A PGA-t Csapody Balázs elnök úr, az MVI-t pedig Kovács László elnök úr képviselte. A rendezvényt Tischler Petra és a Fishmarket, valamint a Vendéglátó Szakmai Oktatók Országos Egyesülete, illetve Szabó László, az X-Presso Coffee Kft. cég tulajdonosa szponzorálta, de jelen volt még nagyon sok kiváló szakember, akik majd a rendezendő verseny támogatói lesznek.

Szombati Zsolt, a Bartist.hu cég tulajdonosa is rövid előadáson ismertette a versenyzőkkel és oktatóikkal azokat az elvárásokat, amiket a szakértő zsűri árgus szemekkel fog figyelni a versenyen. A rendezőkön kívül megtisztelte az eseményt jó néhány neves szakember is, Segal Viktor, a Bocuse d’Or verseny coach-a, Bernáth József, a Várkert Bazár chef-je, Balogh István Ferenc, az Éttermi Mesterek Klubjának elnöke, akik szintén kíváncsian hallgatták és nézték végig Petra nagyszerű előadását, és saját tapasztalataikat is megosztották a hallgatósággal a témával kapcsolatban.


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM