Keresés:
Események
«2020. október»
HKSzeCsPSzoV
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Ízig, vérig magyar! A Jótékonysági Sommelier Klub utolsó rendezvénye
2016.05.12
Ízig, vérig magyar! címmel tartott előadást 2016. május 12-én a Vendéglátás Intézeti Tanszék Jótékonysági Sommelier Klub előadássorozatának utolsó előadásán Fehér Péter, a Somló Spirit Kft. tulajdonosa.

Magyarország legkisebb borvidékén a kitűnő talajnak és a kedvező éghajlatnak köszönhetően kiváló minőségű borok teremnek már évszázadok óta. A borászat hagyományát a 2009-ben alakult Somló Spirit Pálinkaház szeretné kiegészíteni a minőségi pálinkakészítés meghonosításával, hiszen a tanúhegyen termő szőlőkből, törkölyből készített párlatnál semmi sem adhatja vissza jobban azt a tüzet, állhatatosságot és szenvedélyt, melyet a Somló vulkanikus kúpja magába zárt évmilliókkal ezelőtt.

Fehér Péter elmondása szerint a Somló hegy lábánál főzött pálinka azzal a szándékkal készül, hogy aki fogyasztja, megismerhesse a helybeli és a környék gyümölcseinek illatát, ízeit és részese lehessen annak a varázslatnak, ahogyan a múlandó gyümölcs lelke halhatatlanná lesz a pálinkában. A minőségi párlathoz szükséges hibátlan, kitűnő minőségű alapanyagot a Somló hegy környékén és a közeli Balaton-felvidéken kiváló szakértelemmel termelt gyümölcsösök adják.

Az előadás keretében megismerkedtünk a Somló Spirit Pálinkaház által képviselt technológiával, hagyományokkal. Az előadás után Fehér Péter Somló Spirit Kft tulajdonosa többféle pálinkát kóstoltatott a résztvevőkkel a díjnyertes Cornus márkanevű válogatásból.

Megkóstolhattuk a somlói juhfarkból, muskotályból, birsből, almából, málnából, barackból, körtéből, készült különlegességeket.

Összegezve elmondhatjuk, hogy az előadás nagyon érdekes és színvonalas volt, a pálinkák igazán finomak voltak és a kóstoló is jól sikerült.

Ajánljuk szeretettel minden pálinka kedvelőnek!


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM