Keresés:
Események
«2020. szeptember»
HKSzeCsPSzoV
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Jogi történések
2019.04.30
Fogyasztóvédelmi publikáció
 
Dr. Hámori Antal egyetemi docens Fogyasztói jogok érvényesülése hatósági eljárásban című kétrészes írása az „A” kategóriás Jura nevű jogtudományi folyóirat 2018/2. és 2019/1. számában olvasható. A Vendéglátás Tanszék docensének komplex, magán- és közjogi, anyagi és eljárásjogi szabályozásra egyaránt kiterjedő, jogalkalmazói gyakorlatot bemutató tanulmánya a fogyasztók fokozottabb védelme érdekében indokolással ellátott de lege ferenda javaslatot is tartalmaz.
 
 
Kérdések és válaszok felsőoktatási felvételi jogorvoslati kérelmek kapcsán
 
Dr. Hámori Antal, a Vendéglátás Tanszék egyetemi docense „Közigazgatási kérdések és válaszok felsőoktatási felvételi jogorvoslati kérelmek kapcsán” címmel jelentetett meg szakcikket az „A” kategóriás Új Magyar Közigazgatás nevű tudományos folyóirat 2019. évi márciusi számában. Szerző a 2018. évben bekövetkezett vonatkozó jogszabályi változás kapcsán a joggyakorlatban felmerült olyan kérdésekre ad indokolással választ, mint például: ha a központi felsőoktatási felvételi eljárásban részt vevő jelentkező a besorolási határozat elleni jogorvoslati kérelmét nem a bíróságnak címezi, akkor azt továbbítani kell-e a bírósághoz; ha az Oktatási Hivatal módosítja vagy visszavonja a döntését, akkor a keresetlevelet továbbítania kell-e a bírósághoz; a felsőoktatási intézmény a jogorvoslati kérelem elbírálása során minden döntését határozati formában hozza-e meg?
Fenntarthatóság és vendéglátásetika
 
Dr. Hámori Antal, a Vendéglátás Tanszék egyetemi docense Fenntarthatóság és vendéglátásetika címmel felkért előadóként tart nyilvános előadást a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán (Budapest VIII. kerület, Szentkirályi u. 28-30. II. em.) 2019. május 31-én megrendezésre kerülő egésznapos nemzetközi konferencián, amelyre a Budapesti Gazdasági Egyetem polgárait is szeretettel várják (a részvétel díjmentes).
Fogyasztóvédő jogászok a KVIK-en

2019. április 25-én a Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karon rendezték meg a Magyar Jogász Egylet Fővárosi Szervezete Fogyasztóvédelmi Szakosztályának tanácskozását, amelyen dr. Hámori Antal szakosztályelnök, a Vendéglátás Tanszék egyetemi docense Fogyasztóvédelmi szabálysértési és büntetőjogi tényállások egyes kérdései címmel tartott előadást.


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM