Keresés:
Események
«2020. november»
HKSzeCsPSzoV
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

KVIK-es hallgatók részvétele a Bocuse d’Or Európai döntőjén
2016.05.10
Közvetlen közelről követhette a világ egyik legrangosabb szakácsversenyét, a Bocuse d’Or európai döntőjét a KVIK közel negyven hallgatója, akik felszolgálóként és konyhai segítőként vettek részt a rangos esemény lebonyolításában.

Közvetlen közelről követhette a világ egyik legrangosabb szakácsversenyét, a Bocuse d’Or európai döntőjét a KVIK közel negyven  hallgatója, akik felszolgálóként és konyhai segítőként vettek részt a rangos esemény lebonyolításában. A BGE hallgatói korábbi munkájuk, szakma iránti elkötelezettségük révén kerültek kiválasztásra a komoly szakmai kihívást jelentő munkára. Közülük 12,  főként másod- és harmadéves hallgatót választott ki a Bocuse d’Or felszolgálók irányításáért felelős munkatársa, Tóth Gábor (aki egyébként szintén a kar hallgatója közgazdász-tanár szakon) 2015 végén, hogy felszolgálóként vegyenek részt a verseny 2016. május 10-11-én Budapesten megrendezett európai döntőjén. Az azt lezáró közel ezer fős gálavacsorán további 25 BGE KVIK-es hallgató vesz részt, akik közül a többség felszolgál, néhányan a konyhán a legnevesebb hazai éttermek – az Arany Kaviár, az Onyx, a Kistücsök és a Bock Bisztró – séfjeinek keze alá dolgozhatnak majd.

A Bocuse d’Or európai döntőjén résztvevő BGE-hallgatók az eseményre való felkészülés során 4-5 alkalommal vettek részt előkészítő tréningen, melynek többször is a Vendéglátás Intézeti Tanszék biztosított helyet gyakorló éttermében. A Bocuse d’Or-on való részvétel nagyon értékes szakmai tapasztalatot jelent a BGE hallgatói számára, hiszen Európa legnevesebb séfjeinek munkáját segíthetik, és átélhetik, milyen kihívást jelent a feszült versenyhelyzetben való helytállás. Mindez hasonló ahhoz, amivel egy étterem konyháján nap, mint nap szembesülnek majd későbbi munkájuk során. Ennek megtapasztalása mellett hallgatóink rálátást nyerhetnek a világ legjobb séfjeinek munkájára és a fine dining világára, ami meghatározó élmény lehet későbbi karrierjük szempontjából.


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM