Keresés:
Események
«2020. november»
HKSzeCsPSzoV
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Le Díner Des Grands Chefs – Nagyra Becsült Séfek Gálavacsorája.
2016.05.09
A 2016-os Bocuse d’Or Europe nyitórendezvénye a „Le Díner Des Grands Chefs” vacsora volt május 9-én. A rendezvény parlamenti köszöntővel kezdődött, melynek során Olivier Ginon (GL Events elnöke), Jérôme Bocuse (Sirha elnöke) és Orbán Viktor üdvözölték a meghívott séfeket.

A 2016-os Bocuse d’Or Europe nyitórendezvénye a „Le Díner Des Grands Chefs” vacsora volt május 9-én. A rendezvény parlamenti köszöntővel kezdődött, melynek során Olivier Ginon (GL Events elnöke), Jérôme Bocuse (Sirha elnöke) és Orbán Viktor üdvözölték a meghívott séfeket.

Erre a fogadásra meghívást kaptak a Bocuse d’Or versenyzői és felkészítői, a nemzetközi zsűri képviselői, a Bocuse d’Or Hungary Akadémia tagjai, korábbi híres magyar chefek és szakács szakoktatók. A meghívott vendégek köréből is érződött az a szakmai összefogás, mely a verseny előkészítését és kiváló színvonalú lebonyolítását jellemezte.

A gálavacsora színhelyére a Pesti Vigadóba nosztalgia villamossal érkezett a 150 vendég.

A vacsora előételét – Szárnyas májas nugát, vad rókagomba saláta – Regis Marcon, halételét – pataki pisztráng, medvehagyma, burgonya – Szulló Szabina, meleg előételét – Nyúlcomb tengelici spárgával – Sárközi Ákos, főételét – Dupla bárányborda „Fontjoncouse/Budapest” burgonyaágyon, báránycsülök gulyásnak készítve köménnyel és paprikával meglepetés kenyérben, tavaszi kucsmagombákkal – Gilles Goujon, desszertjét – Eper Concerto – Mihályi László készítették el.

A mesterien megalkotott ételekhez hasonlóan finom borokat szolgáltak fel. A hideg előételhez Szerelmi Hárslevelűt 2015 Tokaj, Demeter Zoltán Pincészet, a halhoz Prémium Furmintot 2015 Tokaj, Grand Tokaj, a nyúlhoz Kővágó Furmintot 2015 Tokaj, Grand Tokaj, a főételhez Kékfrankost 2012 Sauska Pincészet és a desszerthez 6 Puttonyos Aszút Szarvas 2013 Tokaj, Grand Tokaj.

Biztosan állítható, hogy ez a professzionálisan megkomponált díszvacsora is hozzájárult a Bocuse d’Or sikeres lebonyolításához – melynek során 40 BGE KVIK hallgató segített a szervizben és az 1000 fős gálavacsorán – és Széll Tamásék győzelméhez, melyhez ezúton is gratulálok!


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM