Keresés:
Események
«2020. április»
HKSzeCsPSzoV
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Lezárult a Tortaverseny első fordulója
2019.07.01

A BGE KVIK 50. jubileumi tortaversenyére két kategóriában, hagyományos és gluténmentes alapanyagokból készült dísztortákkal lehetett nevezni. A feladat a kar félévszázados múltját, jelenét és jövőjét ízben, színben, dekorációban szimbolizáló kreatív dísztorta elkészítése volt, amely méltón képviseli intézményünket.

A gluténmentes kategóriában mindössze két pályázat érkezett, így mindkét versenyző bejutott a második fordulóba


1. Keresztes Vanessza a madártej-tortával
2. Schödl Nóra a BORzongató tortával

A hagyományos kategóriában 11 pályázó nevezett 13 tortával, amelyből a beküldött fotók és leírások alapján egy háromtagú szakértői zsűri választotta ki a második fordulóba továbbjutó műveket. A továbbjutó versenyzők:


1. Erdei Blanka az Aranyló 50 év tortával
2. Kapunics Gréta a Mámor tortával
3. Keresztes Vanessza a Trópusi tortával
4. Kiss Brigitta a Triumvirátus tortával
5. Könnyű Angéla Írisz a Blueberry Grand Extraordinaire tortával
6. Tari Eszter a Purpura tortával


A második fordulóban a versenyzőknek ismét el kell készíteniük 16 szeletes tortájukat, amelyeket a szakmai zsűri kóstolás után és értékelésnek vet alá.

A gluténmentes tortákat értékelő szakmai zsűri tagjai:


1. Koltai Tünde, a Lisztérzékenyek Képviseletének Országos Egyesületének elnöke
2. Dr. Lugasi Andrea, a Kar dékánja
3. Pálmai Gergely, a Szederinda étterem tulajdonosa
4. a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének képviselője


A hagyományos tortákat értékelő szakmai zsűri tagjai:

 

1. Papp Dénes, a Kaltenberg Sörház és Étterem tulajdonosa
2. Pataki Ádám, az érdi Pataki Cukrászda tulajdonosa
3. Gyenge Csaba, a Gourmand Iskola szakmai igazgatója
4. Tischler Petra, Karunk volt hallgatója

A meghirdetett két kategória – hagyományos és gluténmentes alapanyagokból készült torta – nyertes műveit megálmodó és elkészítő versenyzők a verseny támogatói által felajánlott értékes jutalomban részesülnek. Ezen felül versenyművük lesz a kar jubileumi tortája az októberben megrendezésre kerülő ünnepségsorozaton.




Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM