Keresés:
Események
«2020. január»
HKSzeCsPSzoV
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Magyarország Étele 2018 verseny a KVIK-en
2018.06.07

Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete 2018. évben első alkalommal hirdette meg a Magyarország Étele 2018 elnevezésű, élőmunkás melegkonyhai szakácsversenyét, melynek a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kara adott otthont. A verseny rendezői olyan innovatív, de populáris ételek nevezését várták, mely alkalmas lehet arra, hogy „Magyarország Étele 2018” címet elnyerje. Elvárás volt, hogy a tradícióra, a hazai alapanyagok megjelenésére hangsúly kerüljön, egyben a magyar étkezési szokásoknak is megfeleljen az étel.

 

A versenyre az ország több pontjáról érkeztek nevezések, végül a döntőben 12 csapat mérte össze tudását. A verseny tisztaságát a 13 fős konyhai és a 7 fős kóstoló zsűri garantálta. Karunkat Hidvégi Hedvig képviselte a zsűriben, a háttérmunkát pedig az Oktató Kabinet dolgozói és Vendéglátó szakirányos hallgatók is segítették.

A Magyarország étele 2018 címet a „Mintha anyám főztje volna” csapat által készített Belfegor elnevezésű étel nyerte el, amely egy velővel töltött sertésszűz volt szárnyashúsos hajdina sülttel, daragaluskával, zöld csipkével és kerti salátákkal. A győztes étel Nótár László kreációja volt, munkáját Hosszú Ivett Kamilla segítette, mindketten az ajkai Mangó Éttermet képviselték.

            

 

A csapatok által készített ételeket a Színes Közösségi térben lehetett megtekinteni, amelyeket a Pannon Porcelán által erre az alkalomra készített, exkluzív tányérokon tálaltak a versenyzők. Karunk dékánja, Dr. Lugasi Andrea is köszönetet mondott a versenyzőknek a részvételért és a szervezőknek a sikeres szervezésért és együttműködésért.