Keresés:
Események
«2020. január»
HKSzeCsPSzoV
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Magyarország dobogós a Chaine Ifjúsági Szakács Világbajnokságon
2015.09.21

A párizsi székhelyű Chaine Des Rotisseurs a világ legrégebbi, legnívósabb és legnagyobb gasztronómiai egyesülete, amely elkötelezett híve az igényes, a tradíciókat megtartó, de innovatív újításokat is felvállaló magas szintű gasztronómiának.

A világbajnokságon résztvevő 27 év alatti 22 szakács kiváló, többszörösen díjazott – nem egy esetben Michelin-csillagos – éttermekben dolgozik, a nemzetközi zsűri pedig elismert gasztronómiai szakemberekből állt.

A 2015-ös Jeunes Chef Rotisseurs Ifjúsági Szakács Világbajnokság megtartásának jogát a magyar Chaine Des Rotisseurs Egyesület nyerte el, így a verseny Budapesten került megrendezésre 2015. szeptember 11-én.

A verseny technikai lebonyolításáról Kovács-Siklósi Lázár (Lázár Chef), Conseiller Culinaire, az 1997-es világbajnokság 3. helyezettje gondoskodott. A helyszín kialakítására vonatkozó szigorú előírásoknak egyedül a METRO Gasztroakadémia felelt meg.

Az ételek felszolgálásában a Budapesti Gazdasági Főiskola KVIK vendéglátás-szálloda szakirányos hallgatói segédkeztek, oktatói mentoruk Dr. Sándor Dénes volt.

A nemzetközi Ifjúsági Szakács Világbajnokság során a verseny kezdetekor bemutatott „meglepetés kosár” (black box) tartalmának kötelező felhasználásával alkottak meg egy-egy 3 fogásból álló menüsort.

A black box alapanyagai: Magyarországon tenyésztett kecsege, szarvas, ördögszekér gomba, sütőtök, besztercei szilva, fehér Valrhona csokoládé, libamáj és magyar fekete kaviár.

 

A Világbajnokság győztese: CHRISTIANSEN Michael (Kanada), második helyezett: VIROLAINEN Laura (Finnország), harmadik helyezett: MEDE Ádám (Magyarország). Különdíjat kapott a konyhai munkáért KUHN Patrick (Németország).

 

A győztes menü:

(Fotó: Lazarchef.hu/Simon Emese és Földi Réka)

 


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM