Keresés:
Események
«2020. január»
HKSzeCsPSzoV
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Mangalicahúst népszerűsítő bemutató főzésen a BGE hallgatói
2019.12.02

Folyamatosan növekszik a hazai mangalicafogyasztás, a hungarikum mégis értékesebbnek számít Japánban, mint itthon. A Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete szerint a termékük külföldön a hús magas zsírtartalma miatt népszerű, itthon pedig éppen ezért keresik kevésbé a fogyasztók. A mangalica hús és zsír aránya a sertéshez képest fordított: 30 százaléka színhús és 70 százaléka zsír. A magyarok pedig, bár imádnak szalonnát sütni, vagy zsíros kenyeret enni, a zsíros húsokat mégsem kedvelik annyira. Eközben világszerte csak a legdrágább, felső kategóriás éttermek teszik fel a mangalicát az éltalpra, a spanyolok pedig prémium minőségű sonkának vásárolják fel. 

Éppen ezért találta ki Veégh Attila, a Mangalicatenyésztők Országos Egyesületének kommunikációért felelős partnere, hogy népszerűsítő hadjáratba kezdenek az Egyesülettel és ennek első lépéseként megszerveztek egy mangalica hússal foglalkozó workshop-ot, amelyre meghívást kaptak a BGE hallgatói is Tóth tanár úr szervezésében. A két meghívott séf Varjú Viktor és Segal Viktor, nagyszerű előadást tartott a mangalica húsának konyhatechnológiai feldolgozásáról, majd a vállalkozó szellemű tanulók bevonásával elkészítették a különböző húsrészeket, amiket ezután frissen, melegében közösen el is fogyasztottak, a diákok legnagyobb megelégedésére.


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM