Keresés:
Események
«2020. november»
HKSzeCsPSzoV
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Megrendezésre került a XVII. Dr. Ketter László Hagyományőrző Gasztronómiai Verseny
2018.12.04

2018. december 4-én, 17. alkalommal rendezte meg a Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület (GKRTE) és a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kara a Dr. Ketter László Hagyományőrző Gasztronómiai Versenyt. A szakmai megmérettetésre hazai pulykából készült előétellel és főétellel, valamint gesztenye felhasználásával készült desszerttel neveztek hagyományőrzők, illetve egyetemi hallgatók és középiskolai diákok 3-5 fős csapatai.


A BGE Alkotmány utcai tankonyhájában zajló versenyen a Hagyományőrzők között a Nyugállományú Honvédők Nagytarcsai Egyesületének csapata szerezte meg az első helyet. A tanuló kategóriában a Váci Szakképzési Centrum Petzelt József Szakközépiskolája - Szentendre csapata bizonyult a legjobbnak. Ők emellett a zsűri döntése alapján elnyerték Benke László által felajánlott fődíjat, azaz az „Első Magyar Fehérasztal Lovagrend” vándorserleget is.


 

A karunk 5 fős csapattal indult, akik szintén nagyon jól teljesítettek a versenyen, összesítésben a 4. helyet szerezték meg. Csapatot Ádám Orsolya, Csányi Borbála, Kiss Brigitta, Rozbora Zsófia és Sponner Ádám, vendéglátó - szálloda szakirányos hallgatók képviselték.


A versennyel egy időben került megrendezésre a BGE KVIK és a GKRTE közös konferenciája, valamint a GKRTE közgyűlése is.


A szakmai konferencián előadást tartott Dr. Gundel János, Rendek Lászlóné, a Kiskunsági Hagyományőrző, Kézműves és Turisztikai Egyesület elnöke, Dr. Mák Erzsébet a Semmelweis Egyetem Dietetikai és Táplálkozástudományi Tanszékének oktatója, Dr. Lugasi Andrea és Sütő Zoltán a Kaposvári Egyetem egyetemi tanára.Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM