Keresés:
Események
«2020. január»
HKSzeCsPSzoV
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Népes vendéglátó szekció a BGE III. Alkalmazott Tudományok Fórumán 2016
2016.03.11

Egyetemünk III. Alkalmazott Tudományok Fórumán 2016. március 11-én délelőtt került sor a „Turizmus – Vendéglátás: Az egészség és minőség kérdései a vendéglátásban és a turizmusban, élménygasztronómia” című szekcióra, ahol 13 előadó járta körül a témát. Az előadók közül hárman a Vendéglátás Intézeti Tanszék munkatársai voltak. Magyarné Horváth Kinga a vendéglátó szakirányos hallgatók ízküszöb-értékeinek vizsgálatáról számolt be és rámutatott bizonyos italok fogyasztási szokásai és az ízérzékelés közötti összefüggések szakmai jelentőségére. Hidvégi Hedvig a már harmadik éve elnyert EMMI Kiválósági Támogatás keretében végzett kutatómunka legújabb eredményeit foglalta össze: hagyományos és sous vide kezelésnek alávetett marhahúsok érzékszervi és műszeres állományjellemzőit mutatta be. Lugasi Andrea a vendéglátásban is élelmiszerbiztonsági kockázatnak tekinthető tropán alkaloidokkal kapcsolatos legfrissebb tudományos eredményekről és az aktuális jogi előírásokról számolt be. A szekció további előadásait, úgymint a Balaton és a Fertő-tó vízminőségével, a gasztronómiai élmények különböző szintjeivel és művészi megjelenítéseivel, a kereskedelmi láncok társadalmi felelősségvállalásával kapcsolatos előadásokat is élénk érdeklődéssel hallgatta a közönség, köztük a szép számmal megjelent hallgatók és kari szakkollégium tagjai.


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM