Keresés:
Események
«2020. október»
HKSzeCsPSzoV
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

„OKÉS” Országos Közétkeztetési Szakácsverseny a BGE-n
2018.06.16

A Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kara adott otthont a 2018. június 16-án, hetedik alkalommal megrendezett „OKÉS” Országos Közétkeztetési Szakácsversenynek, az ÉTREND Magyar Konyhafőnökök Egyesülete szervezésében.

A verseny fővédnökei:

Dr. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára

Dr. Oravecz Márton a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági hivatal elnöke

A verseny kiemelt célja az ételek modernizálása mellett az ellátási lánc rövidítése, a fenntartható gasztronómia társadalmi jelentőségének fókuszba állítása. Az idei év mottója is erre a tematikára épült: „Innovatív közétkeztetés a fenntarthatóság jegyében”. A szervezők és a zsűri a magyarországi realitásoknak megfelelő, nagy adagszámban elkészíthető, étvágygerjesztő, kiváló ízharmóniájú 3 fogásos menü elkészítését várták a nevezőktől.  Cél az ételek modernizálása, a mai kor követelményeihez igazítása, azok egészségesebb elkészítése.

A verseny során két kötelező elemet kellett beépíteni a menüsorba, mégpedig a kölest és a csirkecombot. 12 csapat mutatta meg a zsűrinek, hogy mit álmodott meg 350 forintból. A verseny tisztaságát a 7 fős konyhai, a 7 fős felnőtt kóstoló zsűri és a 4 fős gyermek kóstoló zsűri garantálta. Karunkat Hidvégi Hedvig képviselte a zsűriben, a háttérmunkát pedig az Oktató Kabinet dolgozói és Vendéglátó szakirányos hallgatók is segítették.

Az „OKÉS” közétkeztetési verseny győztes menüje a következő volt: leves: kelkáposzta  krémleves fűszeres burgonyagombóccal, főétel: Csirkecomb rolád parajjal töltve, medvehagyma-mártással, brindzával és kápia paprikával töltött puliszkatortával, desszert: Köleses-almás házi rétes.

 A nyertes menü készítői pedig a Budaörsről érkező Besztercán János és Friedrich Gergő voltak.

Az eredményhirdetés előtt többek között karunk Dékánja, Dr. Lugasi Andrea is köszönetet mondott a versenyzőknek a részvételért és a szervezőknek a sikeres lebonyolításért és együttműködésért.


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM