Keresés:
Események
«2020. október»
HKSzeCsPSzoV
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Oktatóink részvétele konferenciákon
2017.09.27

Dr. Kovácsné Dr. Habil. Székely Ilona „Computer aided teaching of statistics, advantages and disadvantages” címmel 2017. szeptember 7-én nagy sikerű előadást tartott a „Challenges and Innovations in Statistics Education – ProCivicStat” nemzetközi konferencián. „A ProCivicStat (Strategic Partnership of the Universities of Durham, Haifa, Ludwigsburg, Paderborn, Porto and Szeged) hat európai egyetem stratégiai együttműködése az Európai Unió Erasmus programjának keretén belül, melynek célja a középiskolai és egyetemi statisztika oktatáshoz olyan oktatási anyagok fejlesztése, melyek hozzájárulnak a társadalmi, gazdasági problémák megértéséhez.” A konferencia kiemelt célja volt a résztvevők statisztikaoktatáshoz kötődő tapasztalatcseréje, gondolatainak, problémáinak, gyakorlati megoldásainak bemutatása és megismerése. Kollégánk, kutatási eredményeire alapozva – mint évek óta más konferenciákon és tudományos közleményeiben – itt is a kombinált oktatási forma hatékonyságát emelte ki.

 

 

Debreceni János, a Vendéglátás Intézeti Tanszék oktatója „A tinédzserek anyagias jellemvonásai, az egyéni értékek és a közösségi média használat összefüggései" témájú kutatási eredményeit mutatta be az Egyesület a Marketing Oktatásért és Kutatásért XXIII. Országos Konferenciáján. Az évente megrendezésre kerülő konferenciának idén a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara adott otthont 2017. augusztus 28-30 között "Tükröződés - marketing és társtudományok, trendek, fogyasztás" címmel.

2017. szeptember 27-29-én zajlott idén Újvidéken (Szerbia) a XXI. International Eco-Conference, XII. Environmental Protection of Urban and Suburban Settlements nemzetközi konferencia. Erdélyi Éva (MITO) oktatónk rendszeresen vesz részt, előadásának címe, amelyben Bodó Pál Bence ÚNKP ösztöndíjas hallgatónkkal való közös kutatás eredményeit mutatta be, The New Way – Development of Forgotten Regions is Possible. Idén Lőrincz Kata végzett hallgatónk is előadást tartott, a tanárnőhöz csatlakozva The Mar Trail Pilgrimage Route, Expanding the Offers of the Hungarian Equestrian Tourism címmel. Az előadások egymást követték, és érdekes vitát váltottak ki a közönség soraiban. A konferencia résztvevői hasonló problémákkal találkoznak hazájukban, és tudás transzferrel, egymás ötleteit meghallgatva és tovább fűzve keresték a megoldásokat. Nagyon sok érdekes és szerteágazó téma került megvitatásra, szakmai együttműködés lehetőségei is körvonalazódtak. Méltó eseménynek bizonyult a Turizmus Világnapjának megünneplésére. A szervezők jövőre is szívesen látják konferenciájukon kollégáinkat, hallgatóinkat. Minden páros évben az élelmiszerbiztonság a konferencia témája.

 

 

Coventryben a Warwick Egyetemen tartott előadást Keszei Barbara. A társadalmi problémák vizsgálatának egyik elterjedt módja a diskurzuselemzés. A diskurzuselemzés interdiszciplináris tudományterület, ahol elsősorban nyelvészek, szociológusok, pszichológusok és politológusok vizsgálják a hétköznapi szóhasználatban, szabályozásokban vagy bármilyen médiumban megjelenő tartalmakat. A diskurzuselemzés egyik vezető szakmai szervezete a Discourseanaylsis.net idén az Egyesült Királyságban, Coventryben, a Warwick Egyetem Alkalmazott Nyelvészeti Tanszékének szervezésében tartotta kongresszusát. Az elemzések egyik iránya kiemelten foglalkozik a vizualitással, ill. a multimodalitással. Keszei Barbara, a KVIK Pedagógiai Intézetének oktatója egy a pszichológiai rajzelemzésben használt módszer lehetséges alkalmazási területeit mutatta be „Linking psychological drawing analysis and discourse analysis” címmel. A visszajelzések és azok további megvitatása alapján további kutatási irányok körvonalazódtak, amelyek a rajzelemzés és a diskurzuselemzés kapcsolatát erősíthetik. A téma megjelenését javasolták a szervezet által gondozott Journal for Discourse Studies dupla vakon lektorált folyóiratban.

Keszei Barbara, a KVIK Pedagógia Intézetének tanársegédje 2017. szeptember 22-én részt vett a Mentális Térképészek Nemzetközi Tudományos Egyesületének (IMMAP) konferenciáján, mely idén az Imag(in)ing the Future of Cities /// Városi jövő-képek címet viselte. A konferencián az ELTE Pszichológiai Doktori Iskolájában kutató team munkája került bemutatásra két budapesti köztér összehasonlító vizsgálata mentális térképezéssel címmel.

 


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM