Keresés:
Események
«2020. április»
HKSzeCsPSzoV
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Pálinkakóstolás
2018.03.06

2018. február 5-én a Vendéglátás Intézeti Tanszék munkatársai, Dr. Fekete-Frojimovics Zsófia, Dr. Lenkovics Beatrix és Pavlicsek Csaba a BGE Kutatási Alapból finanszírozott pályázathoz kapcsolódóan rendhagyó pálinkakóstolást tartottak, mely során arra keresték a választ, hogy vajon a termesztett és vadon termő csonthéjas gyümölcsök különböző pálinkafőzési technológiái milyen hatást gyakorolnak a pálinkák érzékszervi tulajdonságaira.

Az infografika forrása: http://palinkakesparlatok.hu/infografikak-ix-quintessence-palinka-es-parlatversenyrol/

A pálinkabírálatot óraadó kollégánk (és egyben szakoktató hallgatónk) Pavlicsek Csaba vezette, aki eddig négy alkalommal nyerte el az év és az ország legjobb pálinkakészítője címet, legutóbb 2018. január 20-án a Quintessence Pálinkaversenyen.

A házi pálinkabírálaton a szakértő bírálók 12 féle pálinkamintát kóstolhattak, madárberkenye, som, cigánymeggy, erdei meggy, sajmeggy, kökény és kajszibarack alapanyagokból, melyek kétféle pálinkafőzési módszerrel készültek. A bírálók fajtafelismerés, profil analízis és páros preferencia vizsgálatokat is végeztek.

A pálinkák szakértő bírálói között találkozhattunk egyetemünk rektorával, Prof Dr. Heinrich Balázzsal, a kutatásban résztvevő Budapesti Műszaki Egyetem Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszertudományi Tanszék NIR Spektroszkópia Csoport oktatóival, valamint neves pálinkafőzőmesterekkel és a Vendéglátás Intézeti Tanszék munkatársaival.

Kiváló pálinkákat kóstoltunk, mivel „Az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz pálinkát igyunk”