Keresés:
Események
«2020. április»
HKSzeCsPSzoV
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

SZAKÉ ÉS RIZS szeminárium 2015
2015.02.18

A JRE, a japán rizstermelők és feldolgozók szövetségének küldöttsége a Japán Mezőgazdasági és Erdészeti Minisztérium támogatásával a rizs és a rizsből készült italuk, a szaké (rizsbor) promóciója céljából európai körútja során Magyarországra is ellátogat. Céljuk nemzeti italuk jobb megismerését, és ezáltal nagyobb mennyiség forgalmazását segíteni. Itt tartózkodásuk során tartanak egy szemináriumot, amelyen a készítés hagyománya, az ital speciális tulajdonságai, fogyasztási szokások és más, nálunk kevésbé ismert kapcsolódó információk hangzanak majd el. Természetesen szaké-kóstolásra is lesz mód.

 

Magyarországon éppúgy, mint a  világ számos országában, a keleti, s ezen belül a japán ételek iránt egyre nagyobb az érdeklődés. Nem véletlen, hogy nálunk is rohamosan nő a japán éttermek száma, illetve egyre több ú.n. fúziós konyha alapoz a japán gasztronómiára. Ehhez szorosan  kapcsolódik a szaké fogyasztás is, amit a szaké-gyártókból és forgalmazókból álló küldöttség tagjai szeretnének népszerűsíteni ezzel a rendezvénnyel.

 

A rendezvény szervezője Sűdy és Társa Kft., társszervezője a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar, Vendéglátás Intézeti Tanszék.

 

A szeminárium színhelye: BGF Markó utca 29-31, Aula

Ideje: 2015. március 3. kedd 15 óra

 

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de előzetes jelentkezést igényel. Az előzetes  jelentkezés megtehető az alábbi linken keresztül:

 

https://docs.google.com/a/sudy.co.hu/forms/d/1Hz1PQ6Z6UEXlCJTm5MUCVkWxsokcjaycE3XBetb4Qhg/viewform

 


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM