Keresés:
Események
«2020. november»
HKSzeCsPSzoV
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Sajtótájékoztató és díjkiosztó a BGE-n
2018.01.11

2018 január 11-én a sajtó képviselői előtt jelentette be az ÉTREND Magyar Konyhafőnökök Egyesülete az OKÉS 2018 Közétkeztetési Szakácsverseny és a Magyarország étele 2018 szakácsversenyek meghirdetését. A sajtótájékoztatóra a BGE Markó utcai épületében, a Lotz teremben került sor, tekintettel arra, hogy a két versenynek a Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar ad otthont. Az OKÉS 2018 verseny fővédnöke Dr. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, aki a sajtótájékoztatón kijelentette:„Minél kevesebb mesterséges, és minél több természetes alapanyagot használjanak az iskolai közétkeztetésben, ez a kormányzat célkitűzése”. Kiemelte továbbá, hogy „Évek alatt 29-ről 79 milliárd forintra emelték a szociális gyermekétkeztetésre szánt forrásokat, ez pedig fedezetet is biztosít arra, hogy minőségibb alapanyagokból tudjanak a konyhákon dolgozni.” Emellett méltatta a szakácsversenyt és a hasonló kezdeményezéseket, melyeken egyebek mellett új receptek alapján még egészségesebb ételeket tudnak készíteni a fiataloknak.

„A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE), mint hazánk legnagyobb alkalmazott tudományok egyeteme kiemelt figyelmet fordít a gyakorlatorientált képzésre és a szakmai kapcsolatok ápolására. Ezért folyamatosan együttműködünk a vendéglátás különböző irányzatait képviselő szereplőkkel. Büszkék vagyunk arra, hogy hallgatóink rendszeresen részt vesznek segítőként neves gasztronómiai eseményeken és jelentős eredményeket érnek el hazai és nemzetközi gasztronómiai versenyeken egyaránt.” – mondta el Dr. Jancsik András, a BGE oktatási rektorhelyettese.

 

„Az elmúlt évek egyik jelentős sikere, hogy felújítottuk Egyetemünk Alkotmány utcai tankonyháját a Felsőoktatási Struktúraátalakítási Alap támogatásával. A több mint 80 millió forintos fejlesztésnek köszönhetően a naprakész, azonnal alkalmazható tudás mellett, nemzetközi szinten is versenyképes technológiai környezetben tudunk gyakorlati képzést biztosítani hallgatóink számára” – tette hozzá Dr. Dietz Ferenc, a BGE kancellárja.

„Célunk, hogy a vendéglátás minél több területét bemutassuk hallgatóinknak. Fenntarthatósági törekvéseinkkel összhangban kiemelt figyelmet fordítunk a fenntartható vendéglátás, valamint az egészséges életmód és a kiegyensúlyozott táplálkozás népszerűsítésére, ezen területek oktatására és kutatására” – hangsúlyozta Dr. Lugasi Andrea, a BGE KVIK dékánja.

Ugyanezen a napon került sor a BGE Markó utcai épületének Aulájában az Étrend Egyesület és Oldalas magazin által meghirdetett "Pályázz és nyerj" pályázat díjkiosztó gálája. A pályázat keretében 2017 augusztusában diák és profi szakács kategóriában lehetett pályázni komplett szakácsruha szettre és Paul Bocuse szakácskésre. Hallgatóink közül Csukás Norbert és Ramocsai Barbara is pályázott és így megérdemelt tulajdonosai lettek a szakácsruháknak, a minőségi konyhai munkához elengedhetetlen séfkésnek, valamint a támogatók által felajánlott hasznos ajándékoknak, könyveknek és bio alapanyagoknak.