Keresés:
Események
«2020. november»
HKSzeCsPSzoV
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Szakmai gyakorlat 2020-2021. év
2020.06.22

Szakmai gyakorlat teljesítés a 2020-2021. tanév őszi félévében

Turizmus-vendéglátás felsőoktatási szakképzés vendéglátás szakirányon, és turizmus-vendéglátás alapképzés Vendéglátás és szálloda, valamint Kereskedelmi vendéglátás specializáción tanuló hallgatók figyelmébe


A BGE központi honlapján 2020. május 28-án fontos hír jelent meg a 2020-2021. tanév őszi félévében esedékes szakmai gyakorlattal kapcsolatban. Itt a következőket olvashatják az érintett hallgatók:„Előfordulhat, hogy Ön csak olyan helyet talál, ami nem illeszkedik szorosan az Ön képzése szakmai profiljához. A körülményekre való tekintettel Egyetemünk rugalmasan kezeli majd a gyakorlati helyek előzetes elfogadását, azt azonban Önnek kell megítélnie, hogy szakmailag kellően felkészült-e az adott munkakör betöltésére.”

A koronavírus okozta járványt megelőzően, a vonatkozó rendelkezés alapján, turizmus-vendéglátás felsőoktatási szakképzés, vendéglátás szakirányon és turizmus-vendéglátás alapképzés Vendéglátás és szálloda, valamint Kereskedelmi vendéglátás specializáción tanuló hallgatók csak és kizárólag melegkonyhával, illetve alapképzésen kiegészülve, szálláshely szolgáltatással rendelkező egységben teljesíthetik szakmai gyakorlatukat.

A jelen helyzetre való tekintettel a turizmus-vendéglátás felsőoktatási szakképzés, vendéglátás szakirányon és turizmus-vendéglátás alapképzés Vendéglátás és szálloda, valamint Kereskedelmi vendéglátás specializáción tanuló hallgatók esetében a szakmai profilhoz szorosan nem illeszkedő szakmai gyakorlati helyek a következők lehetnek:

1. szálláshely-szolgáltatás és kapcsolódó tevékenységei1,2

2. kereskedelmi vendéglátás és kapcsolódó tevékenységei1,3

3. intézményi vendéglátás és kapcsolódó tevékenységei1,4

4. rendezvényi vendéglátás és kapcsolódó tevékenységei1

5. szakmai szervezet5

1Kapcsolódó tevékenység alatt értendő pl. áruforgalmi tevékenységek; marketing; ügyvitel; értékesítés; általános vezetői-, vezetőasszisztensi feladatok, stb.

2Szálláshely szolgáltatás alatt értendő szálloda, panzió, falusi vendéglátás, camping, egyéb szálláshely, stb.

3Kereskedelmi vendéglátás alatt értendő melegkonyhás vendéglátóhely, cukrászda, italüzletek (söröző, borozó, kávézó, teázó), egyéb vendéglátóhely (büfé, bisztró, stb.), zenés szórakozóhely, stb.

4Intézményi vendéglátás alatt értendő munkahelyi, iskolai, kórházi, szociális intézményekben biztosított vendéglátás, stb.

5Szakmai szervezet alatt értendő, például Magyar Turisztikai Ügynökség, Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége központi és regionális egységei, Magyar Vendéglátók Ipartestülete, stb.


Felhívjuk hallgatóink figyelmét, hogy minden esetben javasolt az előzetes egyeztetés az adott képzés szakmai gyakorlat felelősével:

- felsőoktatási szakképzés (FOSZK), vendéglátás szakirány: Dr. Fekete-Frojimovics Zsófia fekete-frojimovics.zsofia@uni-bge.hu

- alapképzés (magyar nyelven): Tóth Gábor toth.gabor@uni-bge.hu

- alapképzés (angol nyelven): Karakasné Dr. Morvay Klára karakasnemorvay.klara@uni-bge.hu


Vendéglátás Tanszék

2020. június 22.


 
Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM