Keresés:
Események
«2020. április»
HKSzeCsPSzoV
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Széll Tamás a Bocuse d’ Or szakácsverseny tréningjének a finisében.
2017.01.05

Széll Tamás és a magyar Bocuse d’ Or csapat hetente hat napon át készül a január 24-25-én megrendezésre kerülő lyoni világversenyre. A 2017-es versenyen két megoldandó feladat van. A 30 éve kétévenként megrendezésre kerülő versenyen első ízben nem halétel az egyik főétel, hanem vegán, míg a másik egy bresse-i csirkéből készített fogás. Mindkét ételt 14 adagban kell elkészíteni. A vegán ételt tányérra, míg a csirkét köretekkel és mártásokkal tálra kell tálalni.

2017. január 5-én – Hamvas Zoltán felkérésére - Dr. Sándor Dénes részt vett a 3 Michelin csillagos séf és Bocuse d’ Or versenyek arany-, ezüst- és bronzérmes versenyzője, a dán Rasmus Kofoed vezénylete alatt készített versenyművek kóstolásán.

Érthető módon, a verseny előtt a felkészülésről fotókat nem mutathatunk be (a februári számban már lehet), így nehéz kifejezni azt a szakmai profizmust, ami a tréning során tapasztalható volt. Széll Tamás séf versenyző és Szabó Kevin commis hangtalanul, de minden, már fejben lévő mozdulatot tökéletesen végrehajtva, összeszokottan dolgozott. Vomberg Frigyes coach a konyhával szemben az előtte lévő asztalon kiterített menetrend szerint irányította a legapróbb részletekig kidolgozott munkafolyamatokat.

Határozottan és minden elfogultság nélkül állítható, hogy az elkészített és feltálalt ételek a gasztronómia legmagasabb szintjét képviselték! Az ételek esztétikailag (szín, forma, mennyiség, arány), valamint ízvilágukat és állományukat, – valamint a Bocuse d’ Or versenyhez méltón – bonyolultságukat tekintve is kiemelkedőek voltak.  A profi munkát és ételeket látva, a fogásokat kóstolva méltán lehetünk bizakodók a lyoni versenyen elérhető helyezést illetően.


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM