Keresés:
Események
«2020. szeptember»
HKSzeCsPSzoV
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

TDK - Szakkollégium kirándulás
2015.05.16

A Kiválósági támogatásból elnyert pályázati forrásból két kirándulásra nyílt lehetőség 2015. májusában, melyet a TDK-ban és a Szakollégiumi munkában résztvevő hallgatóknak és tanároknak hirdettek meg. A pályázás és a szervezés oroszlán részét Dr Szabóné Dr Erdélyi Éva és Papp Judit vállalta. A Vendéglátó tanszék csak a kétnapos kiránduláson képviseltette magát. A 28 hallgatóból és 4 tanárból álló csoport felejthetetlen élményeket szerzett az Őrségben. A szentgotthárdi Opel gyár meglátogatása érdekes volt és tudatosította a hallgatókban a továbbtanulás jelentőségét. Szállásunk elfoglalása után továbbutaztunk Őriszentpéterre a Pajta fogadóba. A vállalkozás igazi kuriózuma, hogy két volt KVIK-es diák találta ki, hozta létre és vezeti a mai napig nagy sikerrel. Itt főztük meg közösen bográcsban a különleges – erdei gombákkal ízesített – Őrségi gulyáslevest.

Szombaton a termelői piacon kóstolgattuk és vásároltuk a helyi termelők portékáit (sajt, méz, gomba, rétes, hentesáru, teák). Szalafőn a Batha Portán megnéztük a tökmagolaj-ütés műveletét, és végig kóstoltuk a család által készített legalább 10 féle olajat (tökmag, mák, barackmag, csipkebogyómag, szezámmag stb.). A veleméri Cipó fogadóban elköltött ebéd után felsétáltunk a varázslatos Árpád-kori templomhoz, ahol fantasztikus legendák vártak ránk. Végső állomásként meglátogattuk Orfalun a Fűvészkert teaházat és kecskesajt manufaktúrát.

Köszönet a szervezőknek a gazdag programért! Remélem, hogy minden évben nyílik lehetőség hasonló – korábban rendszeres – szakmai kirándulásra, ahol a tanszékek közötti együttműködés erősíthető, a szakmai műveltség bővíthető, a hallgatókkal lehetőség nyílik a kötetlen beszélgetésre, és kellemes motiváló eszköz.


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM