Keresés:
Események
«2020. november»
HKSzeCsPSzoV
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Tájékoztató a gasztronómiai versenyfelhívásról és szakmai konferenciáról
2018.09.15

Tájékoztató a gasztronómiai versenyfelhívásról és szakmai konferenciáról


Felhívás a Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület (GKRTE) és a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kara (BGE-KVIK) 2018. december 04-én (kedd) 8:00-kor Budapesten tartandó XVII. Dr. Ketter László Hagyományőrző Gasztronómiai Versenyén történő részvételre, melyet a BGE-KVIK Oktató Kabinetjében (V. kerület Alkotmány utca 9-11. szám alatt) tartanak meg.

Tájékoztatjuk Önöket arról, hogy a GKRTE és a BGE-KVIK, az évadzáró Dr. Ketter László szakmai konferenciáját 2018. december 04-én (kedden) 8:00 órától Budapesten (V. kerület Alkotmány utca 9-11. szám alatt) az intézmény II. emeletén lévő Dr. Ketter Lászlóról elnevezett IV-es számú előadóteremben rendezi meg.
Részvételi lehetőség előzetes bejelentkezés esetén.

A Benke László olimpiai bajnok mesterszakács szakmai irányításával működő zsűri ebben az évben pulykából - de lehetőleg nem a pulyka melléből - készült előételek vagy levesek és főételek, valamint gesztenye felhasználásával készült desszertek témakörében készült ételek minősítését, értékelését és az „Első Magyar Fehérasztal Lovagrend” vándordíjának, illetve a verseny támogatói által felajánlott díjak odaítélését végzi.
A verseny főszponzora ebben az évben a szarvasi Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt lesz, a szakmai konferencián előadással, termékbemutatóval, és a versenyzők számára díjfelajánlással is támogatva a rendezvényt.

A XVII. Dr. Ketter László Hagyományőrző Gasztronómiai Verseny ebben az évben a pulykából - de lehetőleg nem a pulyka melléből - készült előételek vagy levesek és főételek, valamint gesztenye felhasználásával készült desszertek témakörében, három kategóriában, 3-5 fős csapatok részére kerül meghirdetésre:


     1) hagyományőrzők: civil szervezetek, önkormányzatok, intézmények képviselői
     2) szakemberek: éttermek, vendéglők, szállodák szakemberei
     3) vendéglátóipari szakmunkás -, szakközépiskolai tanulók, főiskolai - és egyetemi hallgatók

A szervezők a fenti kategóriáknak megfelelően várják a versenyzők jelentkezését legkésőbb 2018. október 1-ig a GKRTE 2100 Gödöllő, Patak tér 7. szám alatti posta címén vagy az Egyesület gkrte@vnet.hu e-mail címén.


Kérjük, hogy a versenyre jelentkezők a jelentkezési szándékuk közlésével egyidejűleg csatolják az általuk összeállított levesek vagy előételek, főételek, illetve befejező fogások megnevezését és az ételsor elkészítésének rövid leírását, anyaghányadát valamint receptúráját. A versenyzők maguk gondoskodnak az elkészítendő ételek alapanyagairól.

Kérjük a versenyen részt venni kívánó csapatokat, hogy a versenyre 15+3 adag ételt készítsenek el. 3 adag ételt kell tálalni a kóstolást végző zsűri részére és 15 adag ételt pedig a chafing-ekbe, a konferencián résztvevő vendégek számára.
A versenyzők az ételek helyszínre történő szállítását és tálalását saját eszközeik felhasználásával végezzék.

Amennyiben a BGE-KVIK és a GKRTE évadzáró gasztronómiai versenyén nem versenyzőként, hanem a rendezvény támogatóiként kívánnak közreműködni, abban az esetben - a verseny díjazottai részére felajánlandó díj megnevezésének és értékének megjelölésével - ezen szándékukat a verseny szervezőivel a fentiekben megjelölt postai, vagy e-mail címen közölni szíveskedjenek.

A legkiválóbb csapat az „Első Magyar Fehérasztal Lovagrend” vándordíját és a Gallicoop Zrt különdíját nyeri el.
A szponzorok által felajánlott értékes díjakat a szakmai zsűri értékelését követően a verseny támogatói adják át a díjazottaknak.

A gasztronómiai hagyományaink megőrzését és a színvonalas magyar vendéglátás előtérbe helyezését célzó országos gasztronómiai versenyen való közreműködését előre is köszönjük!


További információ:

Bárd István

a GKRTE ügyvezető elnöke

GKRTE Információs Irodája

2100 Gödöllő, Patak tér 7.

Telefon: 06 28/419-231 E-mail: gkrte@vnet.hu

Honlap: www.gkrte.hu


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM