Keresés:
Események
«2020. április»
HKSzeCsPSzoV
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Thai ételbemutató
2015.05.12

2015. május 12-én Mrs. Siriwan Siridej thai séf, oktató tartott konyhaművészeti bemutatót a KVIK Oktató Kabinetjében. Ez már az ötödik autentikus thai ételkészítési prezentáció volt a főiskolán. Ismét felhasználásra kerültek a jellegzetes thai alapanyagok, mint például az ázsiai citromfű, a lime, a galanga, a kaffir lime levél, az édes bazsalikom, a chili – mely sokkal erősebb, mint a mi hegyes zöldpaprikánk –, a halszósz. Utóbbit az ételek sózására használják, sót külön nem tesznek az ételbe. Különféle színű – zöld, sárga, piros –, igen csípős curry pasztát használnak egyes ételek ízesítésére. Az elkészült ételek íze mégis harmonikus, mert kókusztejjel, és/vagy nem erős alaplével kompenzálják a csípős ízeket. Az alapanyagok közül sokszor használnak friss zöldségeket, halat, rákot, illetve köretként főtt vagy gőzölt rizst, amely nem tartalmaz semmi ízesítőt, pl. sót. Valójában nincs is szükség rá, mert az előzőekben leírtak szerint az ételek karakteres, de harmonikus ízekkel rendelkeznek, így a két ételkomponens – a karakteres főelem és a neutrális rizs – jól kiegészíti egymást. A rendezvény házigazdája Dr. Sándor Dénes volt.

További információ:  http://www.blikk.hu/blikk_eletmod/thai-konyha-az-izek-harmoniaja-2358723


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM