Keresés:
Események
«2020. november»
HKSzeCsPSzoV
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

VIII. Nemzedékek Találkozója
2015.05.15

A VIII. Nemzedékek Találkozóján az előrejelzések ellenére kegyes volt az időjárás a résztvevőkhöz, így a bográcsfőző versenyen finomabbnál-finomabb sertéspörköltet készíthettek a jelentkező csapatok.

Az ételeket Ferenczi István az Aréna Szálló séfje értékelte, mint a zsűri elnöke, a munkáját segítette még Balog-Siposné Szőcze Anikó és Hidvégi Hedvig Ételkészítés oktatók. A zsűri az ételeket több szempont alapján értékelte, amelyek a szakszerűség, a kreativitás, az íz, az állag és a tálalás voltak.

Az első három helyezett került díjazásra, valamint egy külön díjat is kiosztottak a leggyorsabban eladott étel kategóriában.

Az idei verseny I. helyezettje a Vendéglátás Intézeti Tanszék „Négy kakukkfüves” csapata lett, amely meghökkentő és különleges, de egyben nagyon harmonikus ízvilágával hódította meg a zsűri ízlelőbimbóit. Az enyhén karamellizált és babérleveles-kakukkfüves fűszerezésű pörkölt kiemelkedően magas pontszámmal zárta a versenyt.  A csapattagok név szerint: Dr. Fekete-Frojimovics Zsófia, Farkas Veronika, Lenkovics Beatrix és Vaczó Andrea.

 

A II. helyezést a KVIK-es, Vendéglátó-szálloda szakirányos, II. éves hallgatókból álló, „Olasz fiúk” nevezetű csapat kapta vargányás, füstölt csülkös kreációjukért. Név szerint: Antal Ádám, Kánya József, Németh Attila, Szendrei Zsolt.

A III. helyezést a Könyvtár csapata érdemelte ki a Sertéspörkölt vadas módozatával, amelyhez hamuban sült burgonyát is készítettek. A csapat tagjai: Bakonyi Andrea, Dávidné Kerekes Éva, Herczeg Tamás, Jurcza Tünde, Kondor Zóra, Kovács Zsolt, Lőrincz Andrea, Nyilasné Simon Katalin, Petics Mariann, Szabó G. Tibor, Tabányi Réka.

A külön díjat a Kollégium csapata nyerte meg egy különleges, levendula ízesítésű pörkölttel. Tagok: Bálint Imre, Földesi Éva, Horváth László, Mészáros Erika, Tóth Katalin.

Gratulálunk a nyertes csapatoknak, valamint minden kedves résztvevőnek és köszönjük a lelkes munkájukat!      


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM