Keresés:
Események
«2020. október»
HKSzeCsPSzoV
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Vendéglátás Tanszék - EuroSkills 2018.
2018.10.31

Óriási sikerrel zárult a Budapesten megrendezett EuroSkills, a fiatal szakemberek Európa-bajnoksága. A Budapesti Gazdasági Egyetem több részről is képviseltette magát a rendezvény sikeres lebonyolításban. A pincér szakma Workshop menedzsere Tóth Gábor volt a Vendéglátás Tanszék mesteroktatója, asszisztense, helyettese pedig Vass Rózsa Johanna az egyetem harmadéves hallgatója. A versenyt megelőző nyolc hónapban hatalmas munkát jelentett számukra a háttér megszervezése, hogy felépítsék, berendezzék a Restaurant Service verseny 5 különböző helyszínből álló területét, ezeket felszereljék a megfelelő eszközökkel, illetve a verseny ideje alatt zökkenőmentesen üzemeltessék. 

A verseny történetében először különálló konyhát kellett biztosítani a pincér verseny számára, amelynek vezetését Hidvégi Hedvig, a BGE Oktatókabinetjének vezetője vállalta, és öt BGE turizmus-vendéglátás szakos hallgató segítségével profi módon üzemeltette a versenynapok alatt. A Bár-Barista modul versenyszámait magyar részről Sóvári Katalin a Turizmus Tanszék mestertanára segítette. Pincér szakmában is jelen voltunk a versenyen, magyar színekben Svajda Viktória Bernadett versenyzett, aki szintén a BGE turizmus-vendéglátás szakos hallgatója. Viktória a 22 induló versenyző közül az előkelő 6. helyezést szerezte meg.

Euroskills versenyen a szakács szakma szakértője – a kar korábbi oktatója, Dr. Sándor Dénes leköszönését követően – Ramocsai Barbara lett, aki jelenleg egyetemünk harmadéves hallgatója, kiváló képességekkel rendelkezik a szakács szakma területén, fényes jövő áll előtte. Barbara a magyar szakácsversenyző felkészítőjeként és a nemzetközi szakmai zsűri tagjaként vett részt a versenyen. A szakács szakma Workshop menedzsere karunk óraadó oktatója, Kis Zoltán volt, e munkában közreműködött még egy óraadó kollégánk, Pavlicsek Csaba is.