Keresés:
Események
«2020. augusztus»
HKSzeCsPSzoV
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Vendéglátós hallgatók is közreműködtek a Bocuse d’Or magyarországi döntőjén 2016
2016.02.25

2016. február 18-án rendezték a Bocuse d’Or országos hazai versenyét a Hungexpo területén, ahol hatan versengenek azért, hogy az európai versenyen képviseljék hazánkat. Az eseményeket több száz szurkoló követte végig a lelátón és a kivetítőkön.  A versenyzők szarvasborjú combból és gerincből húsételt és kecsegéből, valamint annak kaviárjából halételt állítottak össze, amelyekhez fele arányban zöldséget, gyümölcsöt, friss zöldeket és fűszereket kellett használniuk. A versenyzők által elkészített és feltálalt ételek szűrinek történő felszolágálásában 24 fiatal szakember közreműködött, akik között ott voltak egyetemünk vendéglátó és szálloda szakos hallgatói is. Hallgatóink dicséretesen helyt álltak, amit a szervezők is kiemeltek. A felszolgálók szakmai felkészítője Tóth Gábor éttermi mester, a egyetemünk közgazdász-tanár MA hallgatója volt.

„Rendkívül magas színvonalú verseny volt, soha nem rendeztek Magyarországon ilyen nívós versenyt. Hatalmas fejlődésen ment át a magyar gasztronómia az utóbbi időben, és bizakodva nézünk az európai megmérettetés elé – értékelte a versenyt Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke, s egyben a zsűri elnöke is. (Forrás: Magyar Bocuse d’Or Akadémai[1]). A versenyt Széll Tamás nyerte, segítője Szabó Kevin volt, így ők képviselik a magyar gasztronómiát a világ legrangosabb szakácsversenyén, a Bocuse d’Or európai döntőjén, ami 2016. május 10-11-én Budapesten kerül megrendezésre.

(A kép forrás: Magyar Bocuse d’Or Akadémia[2])



[1]http://bocusedorhungary.hu/hir/szell_tamas_kepviseli_hazankat_a_bocuse_dor_europai_dontojen

[2] http://bocusedorhungary.hu/galleria/bocusedor_magyar_donto


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM