Keresés:
Események
«2020. április»
HKSzeCsPSzoV
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Vendéglátós hallgatók segítették a Bocuse d’Or szakács világbajnokság magyarországi döntőjének versenyzőit.
2018.02.14

2018. február 8-án került megrendezésre a HUNGEXPÓ területén, a SIRHA vásár keretein belül a Bocuse d’Or szakács világbajnokság magyarországi döntője. A BGE pincér segítő csapata a Vendéglátás Intézeti tanszék oktatója, Tóth Gábor vezetésével vett részt a kiemelkedő eseményen. A team tagjai a a kar vendéglátó és szálloda szakirányos hallgatói voltak: Vass Rózsa Johanna, Svajda Viktória Bernadett (a 2017-es Abu-Dhabi WorldSkills verseny 16. helyezettje), Kecskés Kinga Flóra, Szenyán Claudia,  Szabó Vivien, Géczy Karolina Hanna, Ádám Orsolya, Somogyi Csaba, Fazekas András, Bene András, Lovász Dániel. A csapat már rutinosnak nevezhető, hisz 2017 novemberében és decemberében  közreműködtek  a  commis döntő, és a felnőtt elődöntő lebonyolításában is.  Hatalmas élmény volt a hallgatók számára, hogy együtt dolgozhattak azokkal a neves szakácsokkal, média személyiségekkel, akik ma Magyarországon a gasztronómia csúcsát képviselik. Egy-egy ilyen rendezvénynek kiemelkedő jelentősége van abból a szempontból is, hogy a hallgatók olyan szakmai kapcsolatokat tudnak építeni, amelynek a későbbi szakmai életükben óriási hasznát vehetik. Sok visszajelzés érkezett a diákoktól, mindannyian megköszönték a lehetőséget, hogy résztvevői lehettek ennek a rangos eseménynek, és ez megerősítette, tovább motiválta őket abban a döntésükben, hogy a BGE-t, azon belül is a vendéglátás szakot választották. Munkájukat az első pillanattól kezdve fegyelmezetten, profi módon végezték, és az előzetes tréningek eredményeként a magyar döntőn is hiba nélküli teljesítményt nyújtottak, amelyet a szervezők a verseny eredményhirdetésén is elismertek.



Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM