Keresés:
Események
«2019. április»
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

 Hidvégi Hedvig

Hidvégi Hedvig

Főiskolai tanársegéd
Oktatási és oktatás támogatási koordinátor

Elérhetőségek:

Bemutatkozás

Középiskolai tanulmányaimat a Szekszárdi Vendéglátóipari Szakközép és Szakmunkásképző Intézetben zártam le érettségivel 1990-ben. A cukrászat iránti érdeklődésem folytán Budapesten tovább folytattam tanulmányaimat a Dobos C. József Vendéglátóipari Szakképző Iskolában, ahol 1992-ben cukrász szakmunkás bizonyítványt szereztem. Már munka mellett, levelező tagozaton 1994 és 99 között végeztem, az akkor még Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskola, Vendéglátó Szakoktató szakán és szereztem meg első diplomámat. Azóta dolgozom oktatóként a Vendéglátás Intézeti Tanszéken. A szakmában 7 évig dolgoztam cukrászként, majd több nyáron keresztül szakácsként és felszolgálóként is. Németországban, a Hotel Kleber-Post Saulgau-ban töltöttem egy évet szakács és felszolgáló munkakörben.  Ezután a Budapesti Corvinus Egyetem Élelmiszermérnöki Karán folytattam tanulmányaimat és 2006-ban megszereztem az Élelmiszermérnök diplomámat. Ezt követően kaptam meg a főiskolai tanársegéd kinevezést, jelenleg a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Doktori Iskola PhD Hallgatója vagyok. Kutatási témám a Konyhatechnológiák hatása a marha szelethúsokra és azok élvezeti értékére. A Tanszéken Gasztronómiai alapismeretek, Ételek és italok a vendéglátásban, Éttermi és konyhai műveletek és Hallgatói projekt tantárgyakat oktatok.

Folyamatosan részt veszek egyetemi rendezvények, hazai és nemzetközi gasztronómiai versenyek szervezésében és lebonyolításában és a hallgatók versenyre felkészítésében.

Német nyelvből általános középfokú „A” és „B” típusú nyelvvizsgával rendelkezem

Publikációim száma: 18 konferencia-előadás és 1 főiskolai jegyzet fejezet.


INTRODUCTION

I graduated at the Catering Technical College in Szekszárd, in 1990. Due to my interest in confectionery, I continued my studies in Budapest at the Dobos C. József Vocational Training School, where I received a confectioner certificate in 1992. While working, I got my bachelor degree at the College of Commerce, Catering and Tourism as a professional teacher in hospitality in 1999. Since then I have been working as an instructor at the Department of Hospitality. I worked as a confectioner for 7 years and then as a cook and waitress during several summers. I worked a year at Hotel Kleber-Post in Saulgau, in Germany, as a chef and waitress. Then I continued my studies at the Food Engineering Faculty of the Corvinus University in Budapest and received my master’s degree in Food Engineering in 2006. After that I was appointed as an assistant lecture and currently I am a PhD student at the PhD School of Food Science at Szent István University. My research topic is the impact of kitchen technologies on beef slices and their enjoyment value. I teach Basics of Gastronomy, Food and beverage in hospitality, Professional Processes in restaurant and kitchen and Student's Project. 

I am constantly involved in organizing and conducting university events, domestic and international gastronomy competitions and in preparing students for competition.

I have an intermediate language exam in German.

Number of my publications: 18 conference presentations; further a chapter of lecture notes.

 

Fogadóóra

Helye Ideje Megjegyzés
Alkotmány u. 9-11. Oktató Kabinet Hétfő: 14:30-15:30 Előzetes egyeztetés alapján
Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM