Keresés:
Események
«2020. október»
HKSzeCsPSzoV
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Dékáni Köszöntő

A BGE KVIK, a magyar kereskedelmi képzés kezdeteihez vezeti vissza történetét: az 1857-ben alapított, nagy oktatástörténeti rangú Pesti Kereskedelmi Akadémia jogutódja és szellemi örököse. Múltjának megújító-megújuló értékeit építette tovább az elmúlt évtizedekben: a képzési kínálat szélesítése, korszerűsítése jellemezte oktatásfejlesztési célkitűzéseit és biztosította töretlenül magas szakmai elismertségét. Mindezek eredményeként Karunk ma már hazánk legnagyobb hallgatószámú egyetemének keretei között működik.

A Kart  kitüntetetten nagy számú felvételiző keresi meg évente. Oktatási filozófiájában elkötelezett a magas szintű elméleti és gyakorlati ismeretekkel rendelkező, szakmai idegen nyelven is kommunikálni képes, tudásukat a gyakorlatban megvalósító szakemberek pályára állításában, értelmiségi jellemzőik kimunkálásában, akik tanulmányaik befejeztével nemzetközileg is elismert diplomát szereznek. E törekvésében tudományos rangú, neves hazai- és külföldi  oktatók, szakemberek  munkájára épített.

A felmérési és felvételi eredmények megerősítik az értékválasztás helyességét: a Kar elismertsége, mind munkáltatói, mind hallgatói részről tartósan magas.

 A gazdasági, információs és kommunikációs technológia és társadalmi fejlődés gyorsulása, a szakmai ismeretek, készségek és képességek, hallgatói és munkáltatói elvárások változása folyamatosan új kihívásokat jelent a Kar számára. A jövőt döntően e kérdésekre adott válaszaink határozzák meg:

  • Oktatóink, kutatóink és dolgozóink tudása, nyitottsága, megújuló szakmai ismeretei, valamint az oktatáshoz kapcsolódó kutatásai, tudományos publikációi jelentik a biztosítékát annak, hogy iskolánk oktatási színvonala megfeleljen a kor növekvő követelményeinek.
  • Az érdeklődő fiatalok és felnőttek egyre bővülő képzési kínálatunkból választhatnak, így a BA nappali képzés idegen nyelven is (jelenleg német és angol), valamint távoktatási tagozat és saját továbbképzési központunk működése segíti a dolgozó felnőtteket szakmai ismereteik bővítésében, illetve a diploma megszerzésében. Nagy hallgatói létszámmal működik a felsőfokú szakképzésünk is.

Figyelemre méltó hagyománnyal rendelkezünk a gazdasági tanárképzés területén is: a hetvenes években indított képzés eredményeképpen a hazai középfokú szakoktatás tanárai döntő többségükben nálunk szerezték végzettségüket. A korábbi képzés mára akkreditált üzleti szakoktató képzéssel egészült ki.

A Kar kiterjedt kapcsolatrendszerében a munkáltatók, szakmai szervezetek, hazai oktatási intézmények, neves szakemberek, kutatások és konferenciák a szakmai képzési tevékenységet hivatottak valós tartalommal megtölteni.

A Kar széles nemzetközi kapcsolata biztosítéka a képzés összemérhető színvonalának, hallgatóink külföldi szakmai gyakorlati lehetőségének a világ számos táján.

Karunk gazdag infrastrukturális hátteret alakított ki: oktató kabinetjeink, tanéttermünk és sörözőnk, könyvtáraink, kollégiumunk és szakkollégiumunk a hallgatók elméleti és gyakorlati ismereteinek elsajátításához járulnak hozzá szolgáltatásaikkal.

A hallgatói és oktatói közösségi élet is komoly hagyományokkal rendelkezik a Karon. Közös kirándulások, Kari Napok,  a HÖK és az AIESEC helyi tagjainak munkája segítik a hallgatói és oktatói "otthonérzet" kialakítását és ápolását.

 

 


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM