Keresés:
Turizmus-vendéglátás FOSZK

Nyelvi tájékoztató

Turizmus-vendéglátás felsőoktatási szakképzés, nappali tagozat

Az Ön teendői

>> Nyelvválasztás a Coospace kérdőívében
>> Szintfelmérő megírása a Coospace-en

 

Részletes információk

Tisztelt Hallgató!

A Turizmus-vendéglátás felsőoktatási szakképzésben 3 féléven keresztül tanulhat angol vagy német nyelvet. A képzés végéig teljesítenie kell majd egy középfokú (B2) szakmai nyelvvizsgát. (A szakmai középfokú nyelvvizsga kiváltható egy felsőfokú [C1] általános nyelvvizsgával.) Amennyiben rendelkezik már egy szakmai középfokú (B2) nyelvvizsgával vagy egy általános felsőfokú (C1) nyelvvizsgával, kezdő szintről induló orosz nyelvet is választhat.

Kérjük, hogy augusztus 17. 12.00 óra és augusztus 23. 23.59 óra között lépjen be a Coospace-en található „Nyelvi szintfelmérés 2020” elnevezésű színtérbe, és mindenképpen töltse ki az ott található rövid kérdőívet. A kérdőívben jelölje meg azt a nyelvet, amelyiket 2020 szeptemberétől tanulni szeretne (angol, német vagy orosz). Amennyiben angol vagy német nyelvet válazt, rendkívül fontos, hogy a nyelvi szintezés és a csoportbeosztás megkönnyítése érdekében kitöltse a Coospace-en található szintfelmérő tesztet. Kérjük, hogy csak az egyik tesztet töltse ki, vagy az angol, vagy a német tesztet.

Az angol és német kurzusokhoz a szintfelmérő teszt alapján készítjük majd el a nyelvi csoportbeosztást, ezért szeptember elejéig csak egyetlen kurzusra tudnak bejelentkezni (ún. gyűjtőkurzus). Az eredmények alapján a tanszéken elkészítjük a végleges csoportbeosztást, ami alapján át tudnak jelentkezni a szintjüknek megfelelő csoportba.

>> A szintfelmérő teszt kitöltésének határideje: 2020. augusztus 23.

A regisztrációs héten tájékoztatót tartunk az idegen nyelvi képzésről, ahol segítünk a nyelv és a kurzus kiválasztásában.

A levelező tagozatra felvett hallgatók számára angol és német nyelvi kurzust tudunk indítani. További információkat a Coospace-en találnak.

 

Dr. Hegedüs Gyula
A Gazdasági Szaknyelvek Tanszék vezetője

 

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM