Keresés:
Informatika

Informatika szintfelmérő

Alapképzés

Az Ön teendői

>> Szintfelmérő feladatsor megoldása a Coospace rendszerben, online
>> Az „Informatikai készségfejlesztés” (INES0BA00) választható tantárgy felvétele, és minél jobb eredménnyel való teljesítése, amennyiben a szintfelmérő eredménye alapján úgy érzi, hogy vannak hiányosságai. (A félév során megszerzett pontjai később segítségére lehetnek ráépülő kötelező tantárgyak teljesítésénél. A ráépülő „Informatika és a világ” tantárgy a 2. félévben is felvehető lesz.)

Érintett szakok

>> turizmus-vendéglátás alapszak (nappali és levelező magyar és nappali angol nyelvű képzés)
>> kereskedelem és marketing alapszak (nappali és levelező magyar és nappali angol nyelvű képzés)

A szintfelmérő megírásának idősávja:

Augusztus 17. 12.00 óra és augusztus 23. 23.59 óra között, egyszeri alkalommal (éles teszt), ami indokolt esetben pót idősávval hosszabbítható. Ennek időpontja később lesz meghatározva.
(Coospace Fórumon keresztül lehet kérni, ha pl. technikai probléma miatt nem tudta befejezni)

Az informatika szintfelmérőnél fontos, hogy

  • egyszer töltheti ki (próbakitöltés nincs),
  • 90 perc áll a rendelkezésére. Úgy kezdje meg a feladatok megoldását, hogy az idősávon belül maradva a 90 percet maximálisan ki tudja használni.

A frissülő információkért is érdemes időnként az „Informatika szintfelmérő” Coospace színtérbe látogatnia. Kérdéseit az ott található Fórumon keresztül felteheti, készséggel állunk rendelkezésére.


 

Részletes információk

Az informatikai készségek ma már az élet minden területén nélkülözhetetlenek, így ezek használatára, fejlesztésére nagy figyelmet fordítunk. Egyetemünkön vannak tantárgyak, amelyeknek oktatása és számonkérése is számítógépen zajlik, és az órákon feltételezzük a magabiztos Microsoft Office csomag, ezen belül kiemelten az Excel program használatot.

A szintfelmérő dolgozat témája kifejezetten a középiskolai középszintű informatika törzsanyagnak az a része lesz, amely a további tanulmányaihoz nélkülözhetetlen

A feladatsor a Coospace oktatást támogató informatikai rendszerből tölthető le. A megoldás után szintén a Coospace rendszerben adhatók meg a kapott megoldások, melynek kiértékelése ott történik automatikusan.

Az informatikai előismeretek hiánya vagy bizonytalansága esetén - ha az elért eredmény kevesebb, minta 80% - ajánljuk az „Informatikai készségfejlesztés nevű alapozó tantárgyunk felvételét az 1. félévben, hogy az erre épülő Informatika és a világ” 2. félévre, és még inkább a „Statisztika és valószínűségszámítás alapjai3. félévre ajánlott, valamint a 4. félévre ajánlott „Üzleti statisztika” tantárgyunk követelményeinek teljesítéséhez a szükséges informatikai háttérrel rendelkezzen. Így sikeres előrehaladása megalapozott lesz az Egyetemen és később a munkaerő-piacon.

Az „Informatikai készségfejlesztés” 1. féléves választható tantárgy felvételének további előnye is van:

  • Ezt a szolgáltatást az Egyetem ingyenesen nyújtja, és a szintfelmérő eredményétől függetlenül Ön felveheti.
  • Az angol nyelvű képzésre jelentkezők megismernek a választott nyelven sok fontos szakkifejezést.
  • A félévi munkától és az elért eredménytől függően prémiumpontok szerezhetők „beszámítással” a következő féléves „Informatika és a világ” (melyet az 1. és 2. félévben is meghirdetünk, hogy ne legyen az első félév túl megterhelő), és a Statisztika és valószínűségszámítás alapjai3. félévre ajánlott kötelező tantárgyakba, 10-10 pont erejéig, mely hozzáadódik a két tantárgy maximálisan elérhető 100-100 pontjához.

Hangsúlyozzuk, hogy a szintfelmérők célja elsősorban a visszajelzés, azok eredménye semmilyen hátrányos következménnyel nem jár Önre nézve. Tanulmányai tervezéséhez fontos, hogy reális visszajelzést kapjon felkészültségéről, mi pedig a teszt anyagának a hallgatók zöme által helyesen kitöltött részét ismertnek feltételezzük, arra építünk az oktatás során. Kérjük ezért, hogy mindenképpen írja meg az online szintfelmérőket, és azokhoz ne vegyen igénybe semmilyen külső segítséget. Köszönjük!

Kellemes nyári kikapcsolódást kívánunk,

Dr. Törcsvári Zsolt
Az Üzleti Elemzés Módszertan Tanszék vezetője

 

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM