Keresés:
Események
«2018. július»
HKSzeCsPSzoV
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Matematika

Matematika szintfelmérő

Alapképzés

Az Ön teendői

>> A felmérő feladatsor megoldása a Coospace rendszerben, online
>> Az „Üzleti matematika alapjai” (AZAI0BA00) tantárgy felvétele, és minél jobb eredménnyel való teljesítése, amennyiben eredménye alapján úgy érzi, hogy vannak hiányosságai.

Érintett szakok

>> turizmus-vendéglátás alapszak (magyar, angol és német nyelvű képzés)
>> kereskedelem és marketing alapszak (magyar, angol és német nyelvű képzés)

A felmérő megírásánál választható két idősáv:

 1. szeptember 6. szerda 12.00-16.00 óra, vagy
 2. szeptember 7. csütörtök 8.00-12.00 óra.

Az matematika felmérőnél fontos, hogy

 • egyszer töltheti ki,
 • 90 perc áll a rendelkezésére. Úgy kezdje meg a feladatok megoldását, hogy az idősávon belül maradva a 90 percet maximálisan ki tudja használni.

A felkészüléshez biztosítjuk a próbakitöltés lehetőségét, így már az "éles" teszt előtt is megismerheti a Coospace rendszer működését.

Ennek kezdési időpontjáért és frissülő információkért is érdemes időnként az Matematika felmérő Coospace színtérbe látogatnia. Kérdéseit az ott található Fórumon keresztül felteheti, készséggel állunk rendelkezésére.

 

Részletes információk

Az éves munkát előkészítő regisztrációs hét keretében a szükséges ismeretekből eddig megszerzett tudását Ön egy ezt a célt szolgáló feladatsor kitöltésével mérheti fel, amelyet Coospace rendszerünkben talál majd meg. A dolgozat témája kifejezetten a középiskolai középszintű matematika törzsanyag lesz.

A matematika, és arra épülő tantárgyak egyetemi tananyagának oktatása során egyértelműen azt tapasztaltuk, hogy a felvett hallgatók tényleges matematikai tudása nagyon sok esetben nem elegendő az egyetemi tanulmányokhoz, s így tantárgyaink sikeres teljesítése nehézségeket okoz.

Módszertani Intézeti Tanszéki Osztályunk (MITO) tantárgyaink jellege miatt segíti Önt az alapvető matematikai tudásának megerősítésében. Javasoljuk a 2. félévben oktatott „Gazdasági matematika”, valamint a 3. félévre ajánlott „Statisztika és valószínűségszámítási alapok” tantárgyak sikeres teljesítéséhez biztos alapokat nyújtó „Az üzleti matematika alapjai” nevű választható tantárgy felvételét az 1. félévben. Témaköreit úgy dolgoztuk ki, hogy zökkenőmentesen tudjon utána haladni a többi, matematikai alapokat igénylő tantárggyal is, és későbbi tanulmányai során is segítség lehet a jobb eredmények eléréséhez.

„Az üzleti matematika alapjai” 1. féléves választható tantárgy felvételének további előnye is van:

 • Ezt a szolgáltatást az Egyetem ingyenesen nyújtja, és a felmérő eredményétől függetlenül Ön felveheti.
 • A félévi munkától és az elért eredményétől függően prémiumpontok szerezhetők, „beszámítással” a következő, 2. féléves „Gazdasági matematika” kötelező tárgyba.

A felmérő dolgozat fontosabb témakörei:

 • algebrai kifejezések azonos átalakításai, racionális kifejezések egyszerűsítése;
 • egyenletek, egyenlőtlenségek, egyenletrendszerek megoldása;
 • függvények, elemi függvények tulajdonságai, függvény-transzformáció, ábrázolás;
 • sorozatok, számtani sorozat, mértani sorozat;
 • százalékszámítás;
 • szöveges feladatok.

A felmérőt a CooSpace rendszerben, online kell kitöltenie.

Szeretnénk hangsúlyozni, hogy a felmérők elsősorban a visszajelzés célját szolgálják, azok eredménye semmilyen hátrányos következménnyel nem jár Önre nézve. Tanulmányai tervezéséhez fontos, hogy reális visszajelzést kapjon felkészültségéről, mi pedig a teszt anyagának a hallgatók zöme által helyesen kitöltött részét ismertnek feltételezzük, arra építünk az oktatás során. Kérjük ezért, hogy mindenképpen írja meg az online szintfelmérőket, és azokhoz ne vegyen igénybe semmilyen külső segítséget. Köszönjük!

Kellemes nyári kikapcsolódást kívánunk,

Dr. Törcsvári Zsolt
a KVIK Módszertani Intézeti Tanszéki Osztály mb. vezetője

 

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM